FSS: Nismo obavešteni o promenama!

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da su današnji zaključci Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Vojvodine (FSV) u potpunoj suprotnosti sa nedavnom odlukom Skupštine tog saveza na kojoj je jednoglasno glasano protiv predloga za prevremene izbore u FSS.

 

FSV je na današnjoj sednici Izvršnog odbora u Novom Sadu zamenio nekoliko svojih članova, nekoliko članova Sekretarijata, kao i delegata u Skupštini FSS iz FSV, među kojima i aktuelnog predsednika srpske kuće fudbala Tomislava Karadžića, koji je tako praktično izgubio pravo da se kandiduje na predstojećim izborima.

U saopštenju na svom sajtu FSS je naveo da je u popodnevnim satima nezvanično informisan o zaključcima na sednici Izvršnog odbora FSV i to putem medija.

Kada FSS na zvaničan način bude obavešten o donesenim zaključcima i po proveri njihove legitimnosti i statutarnosti, obavestićemo javnost o stavu domaće organizacije. Naglašavamo da su današnji zaključci u potpunoj suprotnosti sa prošlonedeljnom odlukom članova Skupštine FSV, koji su jednoglasno glasali protiv prevremenih izbora – navodi se u saopštenju.

Podsećamo da su odluke vrhovnog organa – Skupštine, obavezujuće za sve članove i organe, a Izvršni odbor je niža instanca u radu i odlučivanju, čiji je jedan od primarnih zaadataka sprovođene odluka Skupštine – piše u saopštenju. loading...