FSS: Odgovorićemo Zvezdi za 30 dana

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije objavio je posle današnjeg sastanka u Staroj Pazovi da će "postupiti u roku" koji je zadala Crvena zvezda, i da će posle 30 dana "izneti sopstveno viđenje situacije".

Crvena zvezda je u ponedeljak dala rok predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću da se povuče i da raspiše izbore. Šampion Srbije naveo je tada da “kao ozbiljan klub ima ozbiljnu strategiju” za postizanje svog cilja, a iste reči je upotrebio i FSS posle današnjeg sastanka.

FSS je objavio da je razočaran što niko iz “tehničke vlade” Zvezde nije došao na sastanak da obrazloži zahtev, iako je poziv upućen.

– Kao ozbiljni fudbalski radnici, članovi najoperativnijeg tela naše organizacije očekivali su da današnjem sastanku prisustvuje vršilac dužnosti predsednika UO Zvezde Svetozar Mijailović, potpisnik inicijative i zahteva za raspisivanjem izbora. Reč je o dugogodišnjem rukovodiocu FK Crvena zvezda…za koga verujemo da je adekvatna osoba da stručno objasni stavove koje ostali vršioci dužnosti raznih funkcija u (klubu) plasiraju u javnost – objavio je FSS.

Odbor za hitna pitanja je naveo da će “postupiti u roku koji su predložili vršioci dužnosti brojnih funkcija najtrofejnijeg srpskog kluba” od 30 dana i u njemu “izneti sopstveno viđenje situacije”.

– Do toga je moglo i danas da dođe da su vršioci dužnosti brojnih funkcija (u Zvezdi) prihvatili poziv za prisustvo sastanku Odbora. U vezi sa zahtevom ‘tehničke vlade’ (Zvezde), članovi Odbora izrazili su uverenje da će do tog roka i Zvezda izabrati legalno rukovodstvo na sednici Skupštine Kluba. Verujemo da je to jedini put da se zaustavi kontinuirano kršenje Statuta FK Crvena zvezda i stvore uslovi za sprovođenje legitimnog dijaloga sa članovima FS Srbije – naveo je FSS.

Članovi odbora naveli su da Savez očekuju brojne obaveze reprezentativnih selekcija.

– Zbog toga, a u situaciji kada se pred nama nalaze brojne veoma važne akcije nacionalnih selekcija… suočeni s činjenicom da je izostao toliko očekivani dijalog na današnjem sastanku, odlučeno je da se odgovor na zahtev članova ‘tehničke vlade’ FK Crvena zvezda uputi po završetku reprezentativnih akcija – navodi se u saopštenju.

FSS je istakao da neće davati više izjave po tom pitanju, kao i da poštuje Zvezdu, ali da to nije jedini klub u Srbiji i da ne može da se bavi samo njegovim zahteva.