FSS ODREDIO MESTO ODIGRAVANJA FINALA KUPA: Navijači Vojvodine ljuti, bojkotuju utakmicu

Fudbaleri Partizana i Vojvodine finalnu utakmicu nacionalnog Kupa odigraće u Nišu, odlučio je Fudbalski savez Srbije.

Kup Srbije
fss.rs

Fudbaleri Partizana i Vojvodine finalnu utakmicu nacionalnog Kupa odigraće u Nišu, odlučio je Fudbalski savez Srbije.

Partizan je u polufinalu izbacio Crvenu zvezdu (1:0), dok je Vojvodina istim rezultatom savladala Čukarički na Banovom brdu.

Crno-beli brane trofej koji su osvajali četiri sezone uzastopno.

Na sajtu Vojvodine objavljeno je saopštenje navijačke grupe iz Novog Sada u kojem je navedeno da su već bili odlučili da ako se finale Kupa bude igralo u nekom od gradova centralne ili južne Srbije, oni neće prisustvovati.

– Uz, nažalost, još sveže sećanje na 2011. godinu i finale u kojem je naš klub drastično oštećen na terenu, u sećanju navijača Vojvodine i dalje je gotovo celodnevno maltretiranje i tortura kojoj su bili izloženi tog dana, iako je, navodno, u interesu ljudi koji vode srpski fudbal i tada bilo to da se na našim stadionima okuplja što veći broj gledalaca. Ono što svih 8.000 navijača koji su tada podržali Vojvodinu u Beogradu i dalje dobro pamte, navijačka grupa Firma danas podseća sportsku javnost: na meč finala Kupa Srbije krenuli smo u 15:30 časova iz Novog Sada, a na stadion na kojem je igrano finale, u svega 90 kilometara udaljenom Beogradu, ušli smo tek u 20:45 časova, pri čemu tokom čitavog puta nije zabeležen nijedan jedini incident. Samim tim, postavljamo pitanje: ako nam je tada trebalo skoro pet sati da dođemo do Beograda, koliko će nam vremena biti potrebno da dođemo do Niša, Jagodine ili Užica? Da li se, određivanjem nekog od ovih ili gradova iz njihovog okruženja, pokazuje jasna namera da Vojvodina ima što manju podršku svojih navijača u finalu, čime se opet insinuira da je unapred poznato kome treba da pripadne pehar? – piše u saopštenju.