FSS pomogao Partizanu da renovira svlačionice, Humsku očekuje i nova trava

Stadion Partizana sprema se za velike fudbalske događaje. U narednom periodu evropski klubovi dolaziće u goste klubu iz Humske, a ta činjenica je dovoljno dobar povod da se u prostorijama kluba, ali i na terenu izvrše korekcije...

Za početak, deo renoviranja je gotovo. U pitanju su  gostujuće svlačionice.

Prostorije koje će ove godine posetiti ekspedicije Totenhema, Bešiktaša, grčkog Asterasa, kao i domaćih superligaša, dobile su novo ruho, a ovu sanaciju finansijski je potpomogao Fudbalski savez Srbije.

Velikih promena i modernih detalja nema, ali je prijatnije videti prostorije u novom svetlu. Gostujuća svlačionica sastoji se iz dva dela – prostorije za trenere i sobe za igrače.

Ona, u kojoj će vreme provoditi fudbaleri, u potpunosti je sanirana. Sveže okrečena i s novim klupama.

Radovi još traju kada je reč o trenerskoj sobi. Zidovi su očišćeni, rupe zakrpljene, a sledi još da se nanese svež kreč. U narednih pet dana i ovaj posao biće završen.

Zanimljivo je da svlačionica fudbalera Partizana nije ni – taknuta.

Na stadionu kažu da za takvim merama nema potrebe. Crno-beli prvotimci imaju sve neophodne uslove i toj prostoriji nije potrebno osveženje. Za sada…

NOVA TRAVNATA PODLOGA

Stepanović: Deset godina nam traje trava na terenu, a rok je četiri

Direktor Stadiona Aleksandar Stepanović, koji već više od dve decenije vodi računa o objektu koji je otvoren 9. oktobra 1949. godine, i to baš utakmicom između Jugoslavije i Francuske, govori o „umivanju” nekih delova objekta.

– Propisi UEFA su vrlo jasni i rigorozni. Danima se priča o uklanjanju grafita sa stadiona. Već 14. jula je bilo jasno da neki od njih moraju da se sklone i mi smo deo tog posla već uradili. Mnogo više pažnje smo poklonili enterijeru gostujuće svlačionice koja je kompletno renovirana. Zatim,prostor za rad novinara je prilagođen visokim evropskim standardima i on je obezbeđen u fiskulturnoj sali stadiona – kaže Stepanović.

Fudbalski savez Srbije će uložiti određena sredstva u doterivanje rasvete u Humskoj 1.

– Ona kod nas nije loša, jer smo se godinama prilagođavali Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Ona ima jačinu od 1.400 luksa i biće povećana za još sto luksa. Osim toga, i kabine za rezervne igrače i stručne štabove kraj terena su takođe nove – dodaje Stepanović.

Travnata podloga u Humskoj 1 odavno je za zamenu.

– Poslednji put je zamenjena 2004. godine. Deset godina nam traje, a rok trajanja joj je četiri godine. Imamo urađen projekat i čekamo da nam se odobre sredstva za realizaciju rekonstrukcije u koju ulaze i automatske prskalice za zalivanje trave. Ceo posao bi mogao da se radi sledećeg juna, trajao bi maksimalno 20 dana i koštao bi između 110.000 i 125.000 evra – zaključio je Stepanović.