FSS se ‘odrekao’ šovinista iz Modriče: Fudbal mora da zbližava

Mržnji nije mesto na fudbalskim utakmica, a posebno ne na utakmicama mlađih selekcija, jednoglasan je stav FSS, koji je danas najoštrije osudio nacionalističke ispade na prijateljskom susretu U-19 reprezentacije Srbije i BiH i ogradio se od izgradnika iz Modriče.

Grupa navijača je tokom meča više puta skandirala “Ubij Turčina” i “Nož, žica, Srebrenica”, pa je glavni sudija Elvis Mujović u 60. minutu odlučio da pošalje igrače u svlačionicu.

Direktor svih mlađih reprezentativnih selekcija FSS Savo Milošević izvinio se Fudbalskoj federaciji Bosne i Hercegovine, fudbalskoj javnosti i mladim igračima.

– Fudbal mora da zbližava, to je njegova humana i sportska misija. Uostalom, to je bila i naša osnovna ideja kada smo ugovarali dve prijateljke utakmice omladinskih selekcija Srbije i Bosne i Hercegovine. Očigledno da pojedinci još žive u nekom prošlom vremenu i mi se od takvih ograđujemo, jer nisu dostojni ni Srbije ni fudbala – prenosi Miloševićevu izjavu zvanični sajt našeg fubdalskog saveza.

Njegov zamenik Mitar Mrkela naveo je da se FSS trudi da unapređuje i razvija dobre odnose u regionu.

– Baš zbog te činjenice, insistiramo da igramo što češće protiv naših suseda. Zato su takvi mečevi i najbrojniji, jer imaju plemenitu misiju da promovišu prijateljstvo, toleranciju i sportski duh u regionu. Osuđujući incident u Modriči, šaljemo izvinjenje i jasnu poruku da ćemo nastaviti da radimo u interesu zbližavanja naroda , kako na fudbalskom terenu, tako i van njega – istakao je Mrkela.

Prva prilika za popravljanje utiska pruža se već sutra, kada će isti rivali odigrati prijateljski meč u Gradačcu, u Federaciji BiH.