FSS traži novu utakmicu: Goran Milanović otkriva šta će pisati u žalbi na odluku UEFA

Albanci su besni i što su izgubili 3:0 i što Srbija nije izbačena. Fudbalski savez Srbije baciće im rukavicu u lice, u žalbi koja će uslediti.

– Moramo da tražimo odigravanje nove utakmice i pokažemo da nam je stalo da se igra fudbal. Isto tako se postavlja pitanje i druge utakmice. Nije normalno da se u Albaniji igra pred punim tribinama, a da mi prođemo ovako kako smo prošli. Oba meča bi trebalo da se igraju bez publike – nagoveštava potpredsednik FSS Goran Milanović na čemu će biti zasnovana žalba naše strane.

On je u razgovoru za „Informer” rekao i da albanska strana, osim novčano, ni na koji način nije kažnjena za isticanje spornih simbola, koji su izazvali reakciju srpskih navijača i potom prekid utakmice.

– UEFA se bavila samo posledicama, a ne uzrocima. Albanci su kažnjeni jer nisu nastavili meč, a mi zbog loše organizacije, međutim… UEFA se nije bavila time kako je započet prekid. Ako je najveći fudbalski greh mešanje politike u sport, onda je valjda svima jasno šta su Albanci uradili i da su sve ostale posledice manji propusti od tog čina – dodao je Milanović.

– Isticanje zastave „Velike Albanije” bilo je čisto mešanje politike u sport, a upad drona na teren može da se podvede pod teroristički napad. Na tome ćemo bazirati žalbu. Moramo da dokažemo da je to bio čisto politički čin koji su unapred isplanirali u FS Albanije, zajedno sa svojim političarima – zaključio je prvi čovek FK Jagodina.

– Nije bilo vremena da u prvobitnoj dokumentaciji pošaljemo dokaze o tome ko je odgovoran za upad letilice na stadion Partizana. Nadamo se da će državni organi imati neke nove dokaze po tom pitanju – dodao je.