FSS: U nedelju nastavak Superlige, nova sezona početkom avgusta

Na sastanku Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije, kojem su prisustvovali predstavnici Jelen superlige, Prve lige i Sudijske organizacije, doneta je odluka da se utakmice 29. kola šampionata odigraju u nedelju ukoliko se ukine vanredna situacija.

Na sednici održanoj u SC FSS u Staroj Pazovi sastali su se predstavnici Jelen Superlige, Prve lige Srbije, Sudijske organizacije i Takmičarska komisija „Srpske kuće fudbala”.

– Na sastanku zakazani su termini odigravanja utakmica 29. i 30. kola Jelen Super lige i Prve lige Srbije,  ukoliko vanredno stanje bude ukinuto kako je najavljeno u dopisu Ministarstva omladine i sporta. U tom slučaju, utakmice 29. kola biće odigrane u nedelju 25. maja, a mečevi 30. kola u sredu 28. maja 2014. Sve utakmice biće odigrane od 17 časova. Mečevi baraža za popunu jednog mesta Jelen Super lige biće odigrani u nedelju, 01. juna 2014. i sredu 04. juna 2014. – saopšteno je na saju FSS.

Predstavnici Zajednice klubova Jelen Superlige i Udruženja klubova Prve lige Srbije predložili su okvirni početak takmičenja u Jelen Superligi i Prvoj ligi Srbije u sezoni 2014/15.

Po tom predlogu takmičenje u Jelen Superligi trebalo bi da počne u subotu, 09. avgusta 2014, a u Prvoj ligi Srbije u subotu 16. avgusta 2014. Na prvoj narednoj sednici IO FS Srbije biće razmatran ovaj predlog i definitivno zakazan početak sezone 2014/15.