FSS: Zvezdino izbacivanje iz Evrope veliki udarac za srpski fudbal

Fudbalski savez Srbije saopštio je da je 'zatečen i pogođen' informacijom da Crvena zvezda naredne sezone najverovatnije neće igrati u kvalifkacijama za Ligu šampiona.

Evropska fudbalska unija (UEFA) isključila je Zvezdu iz Lige šampiona zbog kršenja pravila o licenci i finansijskom fer pleju.

– Bez namere da komentarišemo stavove prvostepenog organa UEFA, koji su uticali na donošenje ovakve odluke, u postupku koji je trajao skoro godinu dana, želimo da izrazimo veliko žaljenje što milioni pristalica Crvene zvezde verovatno neće biti u prilici da vide svoj klub na toliko željenoj i očekivanoj sceni – saopštio je FSS.

UEFA je, takođe, najavila i moguće pokretanje postupka protiv FSS-a zbog izdavanja licence Zvezdi za učešće u evropskim takmičenjima.

– Uzimajući u obzir činjenicu da se nalazimo pod uslovnom kaznom zbog slične situacije iz prošlosti, teško stanje u kojem se Crvena zvezda nalazila godinama unazad uticalo je na izdavanje licence za igranje u Evropi na granici prihvatljivih uslova. Nikada nismo želeli da na bilo koji način budemo smetnja učešća Zvezde na najvišoj sceni, svesni činjenice da je najbolji i najbrži put oporavka kluba učestvovanje u Evropi – saopšteno je iz FSS-a.

Takođe se navodi da bi eliminacija Zvezde ‘predstavljala veliki udarac za srpski fudbal’.

– Apelujemo na sve fudbalske instance da pomognu Crvenoj zvezdi u žalbenom postupku pred nezavisnim arbitražnim sudom u Lozani – navedeno je iz FSS-a.