FUDBAL PIŠE BAJKE: Klincu su se svi smejali kada je Ronaldu rekao svoj san, a evo GDE JE DANAS (VIDEO)

Printscreen

Mnogo puta smo bili svedoci da fudbal može da napiše najlepše priče i da ispuni i najluđe snove. U novom takvom slučaju, glavne uloge imaju Kristijano Ronaldo i jedan mladić iz Japana.

Riota Ivoka je imao 12 godina, kada je 2014. dobio priliku kakva se pruža jednom u životu i to ekstremno malom broju dečaka i devojčica.

On se tokom promocije jednog japanskog proizvoda čiji je Ronaldo bio ambasador, našao na bini sa svojim fudbalskim herojem, dobio je priliku mu postavi jedno pitanje i odlučio da to uradi na portugalskom jeziku.

Želim da igram sa tobom, kako da uspem u tome?

Riota je u jednoj ruci imao papir sa kojeg je nevešto čitao pitanje na portugalskom jeziku.

– Ti si moj najdraži igrač i želim igrati sa tobom. Šta treba da uradim da bih uspeo u tome – upitao je Japanac i izazvao smeh prisutne publike.

Međutim, Ronaldo je brzo stao u odbranu svog sagovornika.

Upitao je publiku “zašto mu se smeju”.

– On dobro priča portugalski, vrlo dobro. Trebalo bi da budete srećni jer se stvarno potrudio – poručio je Kristijano i potom odgovorio na pitanje dečaka.

– Veruj u sebe, radi naporno i nemoj propustiti šansu kada ti se ukaže.

Gde je sada Riota?

Nekoliko srednjih škola u Japanu ga je odbilo, ali nije i Jamanaši Gakuin, Univerzitet u gradu Kofu.

Najpre je igrao za drugi tim Univerziteta, zatim i za prvi.

Jamanuši se 2020. godine kvalifikovao na državno prvenstvo. Ivoka je dobio šansu da se bori za medalju šampiona države.

Nažalost, zbog povrede je propustio završnicu, ali njegova ekipa je stigla do titule pobedom u finalu protiv Aomori Jamade nakon izvođenja penala.

View this post on Instagram

A post shared by 岩岡遼太 (@ryo___ta29)

Nakon osvajanja titule, prisetio se Ronaldovih reči.

– Postali smo najbolji u Japanu! Uspeo sam da osvojim ovo takmičenje zahvaljujući ljudima koji su me podržavali tokom protekle tri godine i onima koji su prisustvovali takmičenju. Bilo je sjajno igrati sa mojim prijateljima. Ronaldov savet mi je uvek bio na umu – poručio je Ivaoka nakon osvajanja univerzitetskog takmičenja.