NA PRAGU DECENIJSKOG SNA: Zvezda ponovo ZABLISTALA i osvetlila PUT DO LIGE EVROPE! (VIDEO)

Boaći
print screen/youtube.com/PolSport Radio

Fudbaleri Crvene zvezde, plasirali su se u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su rezultatom 0:1 savladali prašku Spartu.

 

Da je pred domaćinom težak zadatak, pokazao je sam početak meča kada je Ričmond Boaći imao dve kolosalne prilike. U prvom navratu je golman Dubravka spretno reagovao, da bi posle kornera napadač Zvezde pogodio samo spoljni deo mreže.

Sreća se Beograđanima osmehnula u 19. minutu. Stojković je teledirigovanom loptom pronašao Slavoljuba Srnića koji je hitrim korakom probio po desnoj strani. U brišućem naletu je primetio Boaćija i lako ga spojio sa golom, za velikih 0:1. Bio je to šesti evropski gol Boaćija.

Od tog trenutka ekipa Vladana Milojevića je apsolutno zagospodarila terenom u Pragu, a sve što su domaći učinili do poluvremena bili su pokušaji iz kontre koji su se na svu sreću završavali vrlo bezopasno.

U drugom delu susreta, ekipa Vladana Milojevića je nastavila sa ofanzivnom ali opreznom igrom, a usput i zapretila u nekoliko navrata, najkonkretnije preko Jovičića.

Trener domaćina Stramaćoni je pokušao da promeni tok utakmice izmenama.

Vremešnog Marka Janka zamenio je Lafata, koji je sa dva-tri pokušaja zagrejao dlanove sjajnog golmana Borjana.

Koliko je Zvezda dobila Borjanovim dolaskom, videlo se u prilikama koje su imali pomenuti Lafata i opasni Ben Haim. Najpre je refleksno reagovao kod sjajnog udarca glavom Lafate, a malo ga je i sreća pomilovala kada je u 77. minutu Ben Haim pogodio stativu.

Na kraju je Crvena zvezda sa ukupnim rezultatom 3:0 , obezbedila učešće u završnoj rundi kvalifikacija sa nestrpljenjem čekati ishod žreba koji u 13 časova počinje u Nionu.