LIGA ŠAMPIONA: Mančester demonstrirao silu u Moskvi, zvezde iz Pariza zablistale protiv Bajerna! (VIDEO)

Mančester junajted
Beta

Fudbaleri Mančester juanjteda pobedili su u gostima CSKA iz Moskve sa 4:0, dok je Bazel na svom terenu sa 5:0 savladao Benfiku u utakmicama drugog kola Grupe A Lige šampiona. Zvezde Pari Sen Žermena su pokazale koliko vrede u derbiju kola protiv Bajerna, a Seltik je odigrao jednu od najboljih utakmica u Ligi šampiona poslednjih nekoliko godina, savladavši Anderleht sa 3:0.

  

Gosti su poveli u četvrtom minutu golom Lukakua koji je iskoristio centaršut Marsijala i u skoku nadvisio odbranu Moskovljana, te glavom sa oko pet metara savladao golmana Igora Akinfejeva.

Ekipa Žozea Morinja je u 19. minutu povela sa 2:0, a strelac je bio Marsijal koji je precizno izveo jedanaesterac. Faul je minut ranije skrivio Georgi Šenikov koji je oborio Henriha Mihtarijana u kaznenom prostoru.

Mančester je u 27. minutu na sličan način kao kod prvog gola stigao do trećeg, samo je ovaj put Lukaku sa pet metara nogom savladao Akinfejeva posle ubačene lopte Marsijala s levog boka.

Juanjted je u drugom delu meča stigao do još jednog gola, a novu asistenciju upisao je Marsijal, koji je ovaj put uposlio Mihtarijana za 4:0, a konačnih 1:4 postavio je Konstantin Kučaev u 90. minutu.

Bazel je posle prvog dela igre imao prednost od 2:0, a do prednosti su stigli već u drugom minutu posle kontranapada koji je okončao Mihael Lang.

U 20. minutu stigli su do drugog gola, a strelac je bio Dimitri Oberlin, da bi u drugom poluvremenu s tri gola, prvo Rikija van Volfsvinkela u 56. iz jedanaesterca, te Oberlina u 69. i Blasa Riverosa u 76. rešili pitanje pobednika.

Junajted je prvi sa šest bodova, dok po tri manje imaju Bazel i CSKA, a Benfika je poslednja, četvrta bez bodova.

Derbi večeri igran je u Grupi B, pošto su se u Parizu sastali Pari Sen Žermen i Bajern Minhen.

Parižani su furiozno počeli meč i posle 80 sekundi sigli su do prednosti. Nejmar je po levoj strani prošao trojicu igrača i prosledio loptu na drugu stranu na kojoj je ostao usmalji Dani Alves koji je snažnim udarcem sa oko sedam metara iskosa savladao Svena Ulriha.

Primljeni gol nije mnogo poremetio Bavarce, imali su kontrolu nad utakmicom, ali nikako nisu uspevali da dodju do gola. Ekipa Karla Ančelotija stvorila je nekoliko dobrih prilika do poluvremena, ali je gol Parižana ostao netaknut.

Posle novog kontranapada PSŽ je stigao do drugog gola, a ovaj put je Kilijan Mbape s desnog boka uposlio Kavanija koji je precizno šutirao iz prve sa ivice šesnaesterca.

Početkom drugog dela meča, oba tima su imali po jednu dobru priliku.

Prvo je Havi Martines u 50. minutu umalo glavom smanjio zaostatak svog tima, ali je Tijago Silva glavom s gol linije otklonio opasnost, da bi potom Nejmar dva minuta kasnije neprecizno šutirao sa oko pet metara iz izgledne prilike.

PSŽ je meč rešio u 63. minutu i to posle novog kontranapada, koju je ovaj put okončao Nejmar koji je dobro reagova na lošu reakciju defanzivaca Bavaraca i udarcem sa oko tri metra prosledio u mrežu Ulriha.

Seltik je na gostovanju u Briselu nadigrao Anderleht, a golove za trijumf postigli su Li Grifit u 38. minutu, Patrik Roberts u 50. i Skot Sinkler u 93.

PSŽ je prvi u Grupi B sa šest bodova, dok se na deobi drugog nalaze Bajern i Seltik sa po tri boda, a Anderleht je poslednji, četvrti bez bodova.