REZERVISTI POGURALI VALJAK: Partizan slomio otpor Rada i prošao u četvrtfinale! (VIDEO)

Tošić
Beta

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su danas na svom terenu pobedili Rad sa 3:0.

 

Dva gola za Partizan postigao je Zoran Tošić, u 61. i 68. minutu, a strelac je bio i Marko Janković u 80. minutu.

Nekoliko stotina navijača u Humskoj nije imalo mnogo toga da vidi u prvih 45 minuta. Jednu pravu priliku imali su igrači Rada kada je u 24. minutu Nebojša Marinković posle sjajnoj volej udarca pogodio stativu.

Partizan je uglavom imao loptu u svom posedu, ali nije imao pravih prilika iz kojih bi ugrozio gol Rada. Crno-beli su pokušavali preko Petra Djuričkovića i Ognjena Ožegovića, ali nijedan šut igrača domaće ekipe nije išao u gol Rada.

Domaća ekipa je ofanzivno krenula ka golu Rada na početku drugog poluvremena i prvu dobru šansu imala je već u 49. minutu. Tošić je dobro proigrao Ožegovića a on je za malo bio neprecizan.

Ožegović je pet minuta kasnije ponovo bio u izglednoj poziciji, ali je ovog puta njegov šut zaustavio golman kluba sa Banjice Darko Dejanović.

Izabranici Miroslava Djukića su terensku inicijativu ipak materijalizovali u 61. minutu golom Tošića. Posle velike gužve u kaznenom prostoru lopta je stigla do Tošića koji je šutirao sa 14-15 metara i udarcem po zemlji pogodio mrežu Rada.

Pitanje pobednika praktično je rešeno sedam minuta kasnije. Ožegović je uzeo loptu na sredini terena, dodao je do Tošića koji je bio sam i nije mu bilo teško da drugi put savlada Dejanovića.

Konačan rezultat postavio je Janković golom u 80. minutu. Leandre Tavamba je prebacio loptu do Jankovića koji je sa oko 16 metara lobovao golmana Rada.

Plasman u četvrtfinale danas su obezbedili Mačva i Crvena zvezda, a ranije Mladost, Javor, Čukarički, Vojvodina i Napredak.