“U GRUDIMA NEMA SRCE NEGO KANTU ZA SMEĆE”: Bufon žestoko ISPROZIVAO sudiju posle skandalozne završnice u Madridu! (VIDEO)

Bufon
Beta

Golman fudbalera Juventusa Đanluiđi Bufon oštro je kritikovao Majkla Olivera povodom dosuđenog jedanaesterca u završnici revanš utakmice četvrtfinala Lige šampiona protiv Real Madrida i rekao da bi taj britanski sudija trebalo "da sedi na tribinama i jede čips", ako nema hrabrosti da sudi u važnim mečevima.

 

Juventus nije sinoć uspeo da se plasira u polufinale Lige šampiona, iako je na “Santjago Bernabeu” pobedio Real Madrid sa 3:1. U prvom duelu u Torinu bilo je 3:0 za španski tim. 

Juventus je sinoć do 93. minuta vodio sa 3:0 i imao je produžetke u rukama, ali je sudija Oliver dosudio jedanaesterac za Real posle duela Medhija Benatije i Lukasa Vaskesa. Posle toga Bufon je isključen zbog protestovanja.

– To je bila desetina penala. Znam da je video to što je video, ali to je bio sumnjiv incident. Nije bila čista situacija. Sumnjiv incident u 93. minutu, a da nam pritom nije sviran čist penal u prvoj utakmici… To ne može da bude penal u takvom trenutku revanš utakmice – rekao je Bufon za Medijaset.

Kapiten crno-belih rekao je da je ekipa dala sve od sebe, ali da “jedan čovek ne može na onakav način da joj uništi snove”, posle izvanrednog povratka i sumnjive situacije.

– Očigledno da u grudima nema srce nego kantu sa smeće. Ako nemaš karakter i hrabrost da izađeš na ovakav teren, na ovakvom stadionu, onda možeš da sediš na tribinama na suprigom i decom, da piješ sok i da jedeš čips. Ne možeš da uništiš snove jednog tima. Mogao sam da mu kažem bilo šta, ali morao je da shvati koliku je katastrofu napravio – naveo je Bufon.

Predsednik Juventusa Andrea Anjeli pozvao je Evropsku fudbalsku uniju (Uefa) da uvede VAR sistem u Ligu šampiona.

Bufon je rekao da je Real zaslužio da prodje dalje pošto je bio bolji u dve utakmice, ali da je njegova ekipa zaslužila da igra produžetke.

– Možete da imate 18 sudija, ali to je pitanje osetljivih odluka. U prvoj utakmici nije sviran penal za nas, a u sličnoj situaciji dosuđen je za Real u 93. minutu. Počeli smo utakmicu znajući da imamo 0,0000005 šansi da uspemo. Ali, izuzetno sam ponosan što sam deo ove ekipe, koja radi naporno i daje sve od sebe – naveo je Bufon.

– Naravno da žalimo, ali smo i besni. Razočaran sam što sam ostavio ekipu sa 10 igrača, ali realno, Rel je zaslužio prolaz. Rukovaćemo se i idemo dalje. Bićemo besni kada izadjemo na teren za vikend u prvenstvu. Besni – dodao je Bufon.