Putnik u niži rang pobedio na stadionu ‘Rajko Mitić’: Radnički ponizio anemičnu Zvezdu

Fudbaleri Radničkog 1923 pobedili su Crvenu zvezdu na stadionu "Rajko Mitić" sa 2:1 u okviru 28. kola Jelen Superlige Srbije.

 

Strelci za Kragujevčane bili su Željko Goljović u 41. i Dušan Stević u 67. minutu, dok je jedini gol za ‘crveno-bele’ postigao Mihajlo Ristić iz penala u 82.

Radnički je u Beogradu došao do tek četvrte pobede ove sezone, ali ga ona neće spasti ispadanja iz Jelen Superlige, pošto ima 18 bodova, a prvi tim iznad crte – Napredak deset više. Do kraja sezone ostala su još dva kola, pa je Zvezdi posle poraza od Kragujevčana ugrožena druga pozicija, pošto joj je Čukarički prišao na samo bod zaostatka.

Najava i tok meča:

Posle poraza od Čukaričkog sa 2:0, Zvezda je izgubila i poslednju nadu da bi mogla da odbrani titulu, a na stadionu „Rajko Mitić” pred kraj sezone dočekuje otpisani kragujevački Radnički.

Istovremeno, večiti rival crveno-belih, ekipa Partizana, u Kruševcu ima priliku da jednim osvojenim bodom protiv Napretka postane prvak Srbije.

JSL, 28. kolo: Crvena zvezda – Radnički 1:2 (0:1)

Stadion: „Rajko Mitić”. Gledalaca: oko 2.000.  Sudija: Milan Ilić. Strelci: Ristić u 84. minutu iz jedanaesterca za Crvenu zvezdu, a Goljović u 41. i Stević u 69. minutu ra Radnički.

Crvena zvezda: Rajković (od 46. Kahriman), Petković (od 53. Gavrić), Mbođ, Jovanović, Đorđević, Grujić, Katai, Ristić, Avramovski (od 45. Stojanović), Lazović, Orlandić.

Radnički: Trifunović, Živanović, Osei Bonsu, Rosić, B. Miljuš, Kovačević, Tiodorović, Goljović, Keljević, D. Miljuš, Milovanović.

Prvo poluvreme:

Na Zvezdinom stadionu okupilo se tek nekoliko hiljada navijača, što je daleko ispod broja na koji su pristalice ovog kluba navikle sportsku javnost u našoj zemlji.

Takođe, zanimljivo je da su fudbaleri gostujućeg tima meč započeli u rezervnim dresovima Crvene zvezde jer su imali problema sa svojom opremom.

Prvu priliku videli smo u 13. minutu. Katai se konačno našao u šansi za gol, dobio je loptu iskosa sa leve strane, šutirao sa nekih 8-9 metara, ali je golman Trifunović odlično intervenisao. 

Mreža gostiju se konačno zatresla u 23. minutu, ali je dosuđen ofsajd. Ristić je bio taj koji je savladao Trifunovića, ali je sudija opravdano pokazao da je Đorđević bio u nedozvoljenoj situaciji.

GOOOOOL! Strelac je Goljović u 41. minutu! Milovanović je izašao „1 na 1” sa Rajkovićem, odbranio je sjajno golman Zvezde, ali je Goljović uspeo da sačeka odbijenu loptu i da je plasira u gol preko Mbođa i golmana Rajkovića – 0:1.

Do kraja poluvremena nije bilo pravih prilika, pa se na odmor otišlo minimalnim vođstvom gostiju.

Drugo poluvreme:

Delovalo je da se prvi golman Crvene zvezde Predrag Rajković  povredio u momentu kada je primio pogodak, pa je na početku drugog dela igre umesto njega ušao Damir Kahriman.

Kovačević, fudbaler Radničkog, je isključen u 65. minutu nakon faula na 20 metara od gola, pa će gosti igrati sa igračem manje do samog kraja.

GOOOOOL! Strelac je Stević u 69. minutu! Sjajno je prošao Milovanović po levoj strani, poslao centaršut u šesnaesterac pored nemoćnog Mbođa, a tamo je Stević bio najviši u skoku i lepo savladao Kahrimana – 0:2.

GOOOOOL! Strelac je Ristić u 84. minutu! Rosić je igrao rukom u svom šesnaestercu, Ristić je uzeo loptu u svoje ruke i postigao gol – 1:2.

Ubrzo je šansu imao Lazović, ali je Trifunović dobro reagovao, a crveno-beli su nastavili sa napadima, ali nisu bili dovoljno koncentrisani da bi ih iskoristili.

Orlandić je u poslednjim trenucima nastavio sa promašajima iz peterca, Zvezda je imala još nekoliko šansi, ali je na kraju rezultat ostao nepromenjen – 2:1 za Radnički.