Istorijski uspeh ‘Brđana’: Čukarički je osvajač Kupa Srbije, u finalu srušen šampion Partizan

FK Čukarički
Beta

Fudbaleri Čukaričkog osvojili su prvi trofej u istoriji kluba pošto su u finalu Kupa Srbije savladali Partizan sa 1:0 (1:0).

 

Pred oko deset hiljada navijača na stadionu „Rajko Mitić” videli smo jak tempo u prvom delu igre. Partizan je za nijansu bio bolji rival, lopta je u nogama fudbalera crno-belih bila u većem posedu, ali to im nije vredelo pošto nisu imali niti jednu pravu šansu.

Sa druge strane, četa Vladana Milojevića nije bila podređeni rival, neretko su atakovali ka golu Živka Živkovića, a to im se i isplatilo.

Slavoljub Srnić, igrač koji je ponikao u Crvenoj zvezdi, u 39. minutu se na sjajan način oslobodio dvojice čuvara i rutinski matirao golmana Partizana za vođstvo Čukaričkog 1:0.

Nije u nastavku Partizan zaigrao kako bi trebalo, ili bi možda ispravnije bilo reći – fudbaleri Čukaričkog im to nisu dozvolili.

Izvršio je Zoran Milinković u tom periodu sve tri izmene, ali ni to mu nije pomoglo da se na terenu bilo šta promeni.

Posle 90 minuta igre na stadionu Rajko Mitić dobili smo osvajača Kupa Srbije za sezonu 2014/15, a Čukaričkom je to pošlo za rukom po prvi put u istoriji kluba.

Tok meča:

Finale Kupa Srbije: Čukarički – Partizan 1:0 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić”. Gledalaca: oko 10.000. Sudija: Vlado Glođović (Vrbas). Strelac: Slavoljub Srnić u 39. minutu.

Čukarički: Stevanović, Stojković, Rendulić, Ostojić, Brežančić, D. Srnić, Regan (od 64. Todorović), S. Srnić, Matić (od 84. Pavlović), Bojić, Stojiljković.

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Volkov (od 66. Vulićević), Balažic, B. Ilić, Babović, Brašanac, A. Živković, S. Ilić (od 59. Kojić), Grbić (od 70. Ninković).

Prvo poluvreme:

Zanimljivo je da su fudbaleri Partizana odmah po početnom izvođenju lopte pokušali da šutem sa centra igrališta iznenade Stevanovića, ali je taj udarac bio bezopasan.

Grbić je u trećem minutu pobegao čuvarima po desnoj strani i mogao opasnije da zapreti da njegov centaršut nije otišao Iliću i Brašancu iza leđa.

Prvu šansu za „Brđane” imao je kapiten Matić. Domaćin na ovom meču, ekipa Čukaričkog, izvela je slobodan udarac, lopta je došla do Matića koji je pokušao sa 30 metara, ali je Živković uspeo da interveniše.

 

Prvi žuti karton na meču pokazan je Brežančiću koji je na 35 metara od svog gola sa leđa oborio Andriju Živkovića. Slobodnjak je izveo Drinčić, ali je bilo kakva opasnost otklonjena glavom.

Od početka utakmice navijači Partizana sve vreme na teren i oko njega ubacuju topovske udare, petarde i ostale vrste pirotehnike, a zvanični spiker ih je upozorio da će meč biti prekinut ako tako nastave.

Na isteku 16. minuta videli smo najveću priliku do sada na meču. Usred totalne dominacije Partizana, Čuka je izvela kontranapad: Stojković je odlično prošao po desnoj strani, proigrao je Stojiljkovića, a napadač ekipe sa Banovog Brda se okrenuo, šutirao i pogodio stativu sa desetak metara.

Usledio je period dosadnjikave igre i jednih i drugih. Partizan je imao korner, Čukarički polu-kontru, ali ni jedni ni drugi nisu bili u prilici da eventualno zatresu mrežu.

GOOOOOL! Strelac je Slavoljub Srnić u 39. minutu! Izdanak omladinske škole Crvene zvezde se lepo oslobodio Bandalovskog, a potom i Branka Ilića, da bi majstorski poslao loptu pored Živkovića za prednost Čukaričkog – 1:0.

Partizan je posle tog šokantno primljenog gola preuzeo inicijativu, ali nije znao kako da akcije pretvoti u eventualnu priliku, pa se na poluvreme otišlo minimalnom prednošću ekipe sa Banovog Brda.

Drugo poluvreme:

Crno-beli su, kao što se i očekivalo, mnogo agresivnije počeli drugo poluvreme, sa željom da što pre stignu do izjednačenja. Dobru priliku Partizan je imao u 51. minutu. Faul na dvadesetak metara od gola Čukaričkog iskosa sa leve strane, ali je Drinčić slabo šutirao pored gola.

Bilo je evidentno da Milinković mora nešto da menja, pa je u 59. minutu u igru umesto Saše Ilića ušao Kojić. To znači da će se Grbić sa mesta centralnog napadača preseliti na levu stranu.

 

Čukarički svoju šansu traži u greškama Partizana, a posle jedne takve imali su lepu priliku. Igrao se 61. minut kada je sjajni Stojiljković makazicama uputio udarac ka protivničkom golu, ali je pogodio desnu spoljnu mrežu Živkovićevog gola.

Dobru priliku za 1:1 Partizan je imao u 65. minutu, ponovo posle prekida. Prvo je šutirao Brašanac, potom i Kojić, ali Čukarički se odbranio.

Šampion Srbije je u poslednjih 25 minuta meča bio prinuđen da igra bez Vladimira Volkova koji se požalio na povredu, pa je umesto njega Milinković na teren poslao Vulićevića. Poslednju izmenu strateg Partizana izvršio je u 70. minutu kada je Grbića zamenio Ninković.

U 78. minutu Kojić je pao posle duela sa golmanom Čukaričkog, a sudija Glođović nije pokazao na penal, čini se opravdano.

Igrao se 84. minut kada je Brežančić nehotice vrhom kopačke zakačio mladog Andriju Živkovića, posle čega se igrač Partizana sa bolnom grimasom na licu stuštio na zemlju. Srećom, posle ukazane pomoći vratio se na teren.

Sudija Vlado Glođović je meč produžio za četiri minuta.

Neverovatno, ali u nadoknadi meča Partizan je imao dve odlične prilike. Najpre je Brašanac iz dobre pozicije poslao loptu glavom pored leve stative, da bi zatim i Babović atraktivnim makazicama šutirao pored gola.

 

Najava meča:

FK Čukarički iza sebe ima najbolju sezonu u svojoj doasadašnjoj istoriji, obezbeđeno 3. mesto u Super ligi Srbije u tekućoj sezoni, a i izlazak u Evropu ovog leta je takođe osiguran. Međutim, vrhunac ove sezone za klub sa Banovog brda svakako jeste ova utakmica u kojoj će se boriti za svoj prvi trofej u srpskom fudbalu.

Na putu do finala Čukarički je savladao sledeće timove: Mladost (3:2), OFK Beograd (1:2), Vojvodinu (2:1) i Voždovac (2:0 i 4:1).

Sa druge strane, njihov protivnik u finalu biće ekipa Partizana koja je novi prvak Super lige Srbije i u ovoj utakmici će se boriti za osvajanje duple krune u sezoni 2014/2015 i ukupno 13. trofej u Kupu Srbije.

FK Partizan je na putu do finala eliminisao Bežaniju (1:0), Slogu (Petrovac na Mlavi) (3:0), Rad (1:0) i Jagodinu 3:0 i 2:0.