PL: Njukasl obezbedio opstanak u eliti, Hal ispao, Stouk ‘šesticom’ deklasirao Liverpul

premijer liga
beta

Fudbaleri Njukasla obezbedili su danas opstanak u Premijer ligi pošto su na domaćem terenu pobedili Vest Hem sa 2:0, u utakmici poslednjeg 38. kola Premijer lige

 

Njukasl je poveo u 54. minutu golom Muse Sisoka, a pobedu i opstanak u Premijer ligi crno-belima doneo je Jonas Gutijeres u 85. minutu. Gutijeres se krajem prošle godine vratio na teren pošto se oporavio od raka testisa.

Fudbaleri Hal sitija odigrali su na svom terenu bez golova s Mančester junajtedom i ispali iz lige, pošto zauzimaju 18. mesto sa 35 bodova. Osim Hala, sledeće sezone u Čempionšipu igraće i Barnli i Kvins Park Rendžers.

 

Novi šampion Premijer lige, londonski Čelsi se pobedom oprostio od svojih navijača, pošto je se 3:1 savladao Sanderlend. Golove za Čelsi postigli su Dijego Kosta iz jedanaesterca u 37. minutu i Loik Remi u 70. i 88. minutu, dok je jedini pogodak za Sanderlend postigao Stiven Flečer u 26. minutu.

 

Ekipa Žozea Morinja je sezonu završila sa 87 bodova, dok je Sanderlend na 16. mestu sa 38 bodova.

 

Fudbaleri Stouka su sezonu okončali ubedljivom pobedom protiv Liverpula od 6:1.

Mrežu „Crvenih” načeo je Mame Diuf golovima u 22. i 26. minutu, goleadu je nastavio Džonatan Volters četiri minuta kasnije, dok su se do poluvremena u strelce upisali i Čarli Adam i Stiven N’Zonzi.

 

Jedini gol za Liverpul postigao je, u svom poslednjem meču za ekipu sa Enfilda, kapiten Stiven Džerard u 70. minutu, a konačan rezultat postavio je Piter Krauč četiri minuta pre kraja meča.

Liverpul je sezonu završio na šestom mestu na tabeli sa 62 boda, a Stouk je deveti sa 51 bodom.

 

U ostalim utakmicama Lester je na svom terenu pobedio Kvins Park Rendžers sa 5:1, Arsenal je na Emirejtsu pobedio Vest Bromvič sa 4:1, a Mančester siti pobedio je Sautempton kao domaćin sa 2:0.

Kristal Palas pobedio je na svom terenu Svonsi sa 1:0, a istim rezultatom Totenhem je u Liverpulu pobedio Everton, a Barnli u Birmingemu Aston Vilu.

Iz Premijer lige, šampion Čelsi će igrati u Ligi šampiona, a direktan plasman u to takmičenje izborili su drugoplasirani Mančester siti i trećeplasirani Arsenal.

 

U kvalifikacijama za to elitno takmičenje igraće Mančester junajted koji je četvrti. U Ligi Evrope igraće petoplasirani Totenhem, a Liverpul sa šestog mesta ide u kvalifikacije za to takmičenje.