Dugo nije viđen ovakav debakl: Stouk naneo Liverpulu najteži poraz u poslednjih 60 godina

liverpul
beta

Za 17 godina igranja u seniorskom dresu Liverpula, Stiven Džerard nije izgubio meč sa razlikom većom od četiri gola, sve do poslednje utakmice ove sezone i gostovanja kod Stouka.

 

Fudbaleri Stouka su sezonu okončali ubedljivom pobedom protiv Liverpula od 6:1. Mrežu „Crvenih” načeo je Mame Diuf golovima u 22. i 26. minutu, goleadu je nastavioDžonatan Volters četiri minuta kasnije, dok su se do poluvremena u strelce upisali i Čarli Adam i Stiven N’Zonzi.

Šest dana pre 35. rođendana i neposredno pred odlazak u LA Galaksi, Džerard se sigurno nije nadao takvom rastanku sa dresom Liverpula.

Nedjeljni debakl, koji je svojim golom malo ublažio upravo legendarni Stivi, najteži je prvenstveni poraz „Crvenih” još od 11. decembra 1954. kada je tada, kao drugoligaš, nastradao od Birmingema 1:9.

Napravili smo previše pojedinačnih i odbrambenih grešaka. Lako su nas svladavali i nismo se dovoljno borili. U prvom poluvremenu igrali smo vrlo jadno. Znali smo da nas na leto čeka veliki posao, a današnji rezultat to i pokazuje. Moramo biti puno bolji nego što smo bili u poslednja dva meseca. Izvinjavam se navijačima na ovakvoj utakmici i obećavam da ćemo neumorno raditi kako bi sledeće sezone bili bolji – poručio je trener Liverpula, Brendan Rodžers.


Stoke City 6-1 Liverpool – All Goals… by zidanekrisz