PARTIZAN STIGAO VEČITOG RIVALA: LEONARDOVA SAMBA i snažni TAVAMBA presudili Crvenoj zvezdi! (VIDEO)

Leonardo
print screen/you tube.com/BalkanSportsNews

Rezultatom 1:3, fudbaleri Partizana su bili bolji od Crvene zvezde na 154. večitom derbiju. Pobedom u najvažnijem meču sezone, Crno-beli su se izjednačili na prvom mestu tabele sa najvećim rivalom.

 

Partizan je bolje započeo utakmicu, imao nekoliko odličnih šansi pre svega preko Đurđevića koji je u 10. minutu istrčao sam ispred Manojlovića ali je golman Crvene zvezde sjajno reagovao.

U 21. minutu Partizan je poveo golom Leonarda. Posle faula koji je dosuđen na dvadesetak metara iskosa, loptu je uzeo Leonardo. Rafiniranim udarcem Brazilac je prebacio živi zid a Manojlović je bio nemoćan.

Do kraja poluvremena, Zvezda je opasno zapretila preko Boaćija ali je Kljajić fantastično odbranio njegov pokušaj glavom. Partizan je imao još jednu lepu priliku preko Leonarda ali je Manojlović ponovo bio siguran.

Zvezda je imala do kraja poluvremena imala šansu da stigne do izjednačenja. Posle prekršaja koji je dosuđen na tridesetak metara gola Partizana, odlično je iz slobodnog udarca šutirao Kanga ali se ponovo istakao Kljajić.

Zvezda je mnogo bolje ušla u drugo  poluvreme. Prvu pravu akciju je započeo Le Talek pa hitro pronašao Frimponga koji je sjajno primećuje da Milenković gubi korak sa Petkovićem. Zvezdino krilo se obrušilo na šesnaesterac Partizana, proigralo Boaćea kome nije bilo teško da matira Kljajića za 1:1.

Izgledalo je da će Crvena zvezda privesti utakmicu rutinirano kraju, uz rezultat koji pulenima trenera Božovića i te kako odgovara. Ipak, nije tako mislio sjajni Tavamba koji je u 65. minutu iskoristio centaršut Jankovića iz kornera, izdržao duel sa  Manojlovićem i ponovo doveo Partizan u vođstvo.

Tačku na ovaj susret stavio je Leonardo u 80. minutu. Ponovo je akcija tekla preko Brazilca koji je nekako izdržao duel i proigrao večeras fantastičnog Tavambu. Usledila je lopta u prostor koju je Leonardo fantastično iskoristio i prelepim udarcem prebacio Manojlovića spakovavši je u malu mrežu.

Crvena zvezda i Partizan su trenutno izjednačeni na čelu tabele Superlige sa po 40 bodova, s tim što Zvezda ipak vodi zbog toga što je prvi deo prvenstva završila kao prvoplasirana.