Bundesliga: Klop ‘razbio’ Gvardiolu, Dortmund – Bajern 3:0

Fudbaleri Borusije Dortmund deklasirali su Bajern iz Minhena rezultatom 3:0, u poslednjoj subotnjoj utakmici 30. kola nemačke Bundeslige.

Bajern je prvi put ove sezone potpuno nadigran, u utakmici koja za njega nije imala takmičarski značaj, osim borbe za čast sa najvećim rivalom.

Sa druge strane, Borusija je ostvarila veoma važnu pobedu i zadržala tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Šalke.

Ekipa Jirgena Klopa iskoristila je bezvoljnost domaćih igrača i potpuno utišala ‘Alijanc arenu’.

Gosti su poveli iz prvog udarca na gol, kada je Henrih Mktarijan rutinski završio lepu akciju Rojsa i Obamejanga. Tim rezultatom otišlo se na odmor, a već na startu drugog dela igre, Rojs je duplirao prednost.

U 56. minutu Hofman je postavio konačan rezultat, kada je sa 16 metara zakucao loptu u mrežu Redera, posle duge lopte Papastatopulosa i još jedne očajne reakcije odbrane Bavaraca. Reder je na startu drugog dela na golu zamenio Nojera, koji je povredio list.

Sa druge strane, propisno se ispromašivao Mario Mandžukić, koji je u tri navrata propustio da postigne gol. Jedan mu je pred sam kraj meča neopravdano poništen.

Srpski reprezentativac Miloš Jojić na terenu je proveo poslednjih 15 minuta, kada je zamenio Obamejanga.

U poslednjim trenucima meča, Rafinja je dobio direktan crveni karton zbog udaranja Mktarijana.