‘Crno- beli’ uragan urnisao Donji Srem i stigao Zvezdu

Fudbaleri Partizana savladali su laganom i sigurnom igrom u Novom Sadu ekipu Donjeg Srema 5:0 u okviru 27. kola Jelen Superlige Srbije.

Crno-beli su se ovim trijumfom izjednačili na prvom mestu na tabeli sa Crvenom zvezdom, koja svoj meč igra od 19.30 sa Radom na Marakani.

Gosti su odigrali pametno i strpljivo, da bi na odmor otišli sa dva gola prednosti, pogotcima Danka Lazovića i Petra Škuletića. Drugi deo igre obeležio je fantastični Nemanja Kojić, koji je ušao sa klupe i upisao het-trik za dvadeset minuta.

Tekuće kolo otvorili su Spartak i Novi Pazar, još dva susreta na programu su od 17 časova.

Od 19 časova počinju dueli Jagodina – OFK Beograd i Čukarički – Radnički (KG), a pola sata kasnije igraju Crvena zvezda i Rad. Poslednja utakmica 27. kola igra se u nedelju od 19 sati, između Napretka i Slobode.

Sastavi:

Donji Srem: Belić, Lakićević, Prljević, Lakić-Pešić, Kuzmanović, Košutić, Čordašić, Mijić, Krunić, Zec, Damnjanović

Partizan: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov, A. Živković, Brašanac, Drinčić, Ilić, Lazović, Škuletić

Partizan je očekivano krenuo ofanzivno od samog starta, da bi crno-beli poveli već iz treće šanse. Prvu priliku na meču propustio je Škuletić, kada je šutirao iz okreta ali je Belić izbacio loptu u korner. Odbrana domaćih je još jednom reagovala i otklonila opasnost, vrativši loptu do Drinčića kod zastavice. Crnogorac je odlično centrirao, lopta je pala na drugu stativu, a Danko Lazoviću nije bilo teško da je sa pola metra smesti u gol – 1:0.

Sremci su pokušali da odgovore nešto agresivnijim pristupom, ali je sudija Boško Jovantić bio primoran da prekine meč na kratko, zbog bakljade navijača Partizana.

U narednih 20 minuta nije bilo uopšte uzbuđenja, igra se odvijala uglavnom između dva kaznena prostora, bez izgledih šansi za pogodak. Domaći su prvi put zapretili u 23. minutu, kada je Čordašić pokušao sa distance, ali je bio neprecizan.

I dalje nema previše uzbuđenja na stadionu Vojvodine, Partizan kontroliše igru ali ne uspeva da stigne do drugog gola. Gosti su u 28. minutu savladali Belića, ali je Škuletić bio u ofsajdu. Nekoliko minuta kasnije ponovo je bilo opasno posle kornera Drinčića, ali su domaći igrači uspeli posle nekoliko pokušaja da intervenišu.

Kako se bližilo poluvreme, gosti su malo pojačali tempo, što im je uskoro donelo drugi gol. Raspoloženi Petar Škuletić vukao je loptu 40 metara, prevario nekoliko čuvara, ušao levo iskosa u kazneni, i snažnim i preciznim šutem poslao loptu u bliži ugao gola Donjeg Srema – 2:0.

Rezultat se do odlaska na odmor nije menjao.

Nastavilo se u istom ritmu u uvodih 15 minuta drugog poluvremena. Domaća ekipa deluje nešto konkretnije, a prvi je Lukaču zapretio Lakićević sa 18 metara. Golman Partizana je dobro reagovao, a Stanković otklonio opasnost. S druge strane, crno beli su prvu opasniju situaciju stvorili u 57. minutu posle kornera, ali nije bilo udarca na gol Belića.

Posle sat vremena igre, teren napušta kapiten gostiju Saša Ilić a umesto njega ulazi Predrag Luka.

Najbolju šansu za domaću ekipu propušta Košutić u 65. minutu, kada je njegov udarac sa 15 metara golman gostiju odbio u korner. Ipak, samo pet minuta kasnije Nemanja Kojič, koji je zamenio Danka Lazovića, definitivno rešava pitanje pobednika. Vulićević je, kao i u večitom derbiju, odlično centrirao, a bivši igrač Rada ponovo bio najsnalažljiviji za ubedljivu prednost svog tima – 3:0.

Nije dugo trebalo Kojiću da se ponovo upiše u strelce. Osam minuta posle trećeg gola, tandem Škuletić-Kojić je razmenio dupli pâs, da bi rezervista preciznim šutem sa ivice kaznenog savladao nemoćnog Belića – 4:0.