DERBI IZ STEPINOG UGLA: Partizan previše kalkulisao, Zvezda snažna kao u prošlosti! (VIDEO)

printscreen/yt

U 166. večitom derbiju, Crvena zvezda je posle dominantne partije na stadionu “Rajko Mitić” savladala Partizan 2:0. Derbi se završio, ali strasti se još uvek nisu stišale.

Ekipa iz Ljutice Bogdana sada zaostaje samo dva koraka iza ekipe Aleksandra Stanojevića, koja je prva u šampionatu, a izabranici Dejana Stankovića su svojim prikazom oduševili i legendarnog fudbalera Crvene zvezde, Dragoslava Stepanovića “Stepu“, koji je u razgovoru za Meridian sport, analizirao nedeljeni okršaj “večitih”.

– Partizan je čekao grešku Crvene zvezde iz kontre, želeo je da povede rano i sa svojih pet bodova razlike da kalkuliše, ali ovo je drugačija utakmica. Zvezda je sa druge strane napala od prvog minuta, podsetila me je na neke snažne ekipe iz ranijih godina – rekao je Stepanović, pa dodao:

– Prvi gol Zvezde je greška golmana. Trebalo je da učini bilo šta osim onoga što je uradio. Čini mi se da je Zvezda i u sredini i u napadu bila veoma dobra, a Partizan nije mnogo pokazao i nije odbranu stavio pod pritisak – objasnio je Stepa za Meridian sport.

Bivši trener Ajntrahta iz Frankfurta, objasnio je da je prednost koju je Partizan imao na tabeli, možda razlog loše igre.

– Iznenadilo me je što je Rikardo toliko podbacio. Strašno dobar igrač, tehnički veoma dobar, ali nije imao ni puno šansi. Izgleda da je trener promenio taktiku i čekao grešku Zvezde. Ta prednost od pet bodova koju su imali predstavljala je određenu sigurnost, ali ih je ovog puta koštala. Nisu igrali kao u ostalim utakmicama, zato su izgubili 2:0 – rekao je popularni Stepa za Meridian sport.

Podsetimo, Crvena zvezda je druga na tabeli sa 63 poena, a u sledećem kolu Super lige gostuje Voždovcu, dok Partizan, koji je prvi sa 65 bodova, dočekuje Mladost iz Lučana