HRVATSKA U TRANSU POSLE VELIKE POBEDE: “Vatreni” na dobrom putu da ponove uspeh iz Francuske! (VIDEO)

Na trgovima brojnih hrvatskih gradova proslavlja se pobeda fudbalske reprezentacije Hrvatske nad Danskom i plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Beta

Najviše navijača, njih nekoliko hiljada, okupilo se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića gde se utakmica pratila putem video zida, a tokom slavlja zapaljene su i baklje.

Puni su bili i kafići širom grada. Slično  je bilo i u Splitu, ali i u drugim hrvatskim gradovima u kojima su trgovi puni navijača.

Hrvatski mediji opširno izveštavaju o pobedi nad Danskom i plasmanu u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je reprezentacija večeras u Nižnjem Novgorodu pobedila posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca.

“Subašić junak, Rakitić zabio odlučujući penal”, “Subašić odveo Hrvatsku među osam najboljih na svetu” i “Neverovatni Danijel Subašić odbranio tri penala i odveo Vatrene na Rusiju”, samo su neki od naslovi na naslovnicama portala koji ističu golmana kao najzaslužnijeg za pobedu.

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je posle plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva da mu je bilo izuzetno teško da gleda utakmicu posle promašenog penala Luke Modrića u finišu drugog produžetka, ali i da pobedu nad Danskom posvećuje navijačima.

– Srećna drama, ali smo zaslužili. Bilo je teško kad smo promašili penal, bilo je teško za gledati, a kamo li za igrati. Borbena utakmica, ali smo zasluženo pobedili – rekao je Dalić.

Hrvatska je večeras posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca eliminisala Dansku sa Mundijala, a kapiten Luka Modrić u finišu drugog produžetka nije realizovao jedanaesterac.

– Znali smo kako će Danska igrati, ali se nismo najbolje snašli. Pokazali smo karakter i izvukli utakmicu. Napravili smo još jedan korak i idemo dalje – rekao je Dalić.

Hrvatska će u četvrfinalu, 7. jula, igrati protiv domaćina Rusije.