KRAJ: Kad je teško – kapiten! Saša Ilić u finišu spasao Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su užičku Slobodu Point sa 1:0 (0:0) u 20. kolu Jelen Superlige.

“Crno-beli” će imati dodatni imperativ pobede na ovom susretu, pošto je Crvena zvezda savladala Donji Srem sa 1:0 i tako im pobegla na četiri boda prednosti.

Sloboda u ovaj meč ulazi sa 11. pozicije, ali ima samo tri boda više od Donjeg Srema, koji se nalazi u opasnoj zoni. Užičani su u prolećnom delu sezone zabeležili samo jedan trijumf, i to u 16. kolu, kada su u  Subotici savladali Spartak minimalnim rezultatom.

Fudbaleri aktuelnog šampiona su, nakon početnog kiksa u Novom Pazaru, vezali tri pobede, a u poslednja dva kola postigli su čak devet golova.

Trener Partizana Marko Nikolić na ovom susretu ne može da računa na čak četvoricu standardnih igrača: Obradovića, Volkova, Lazovića i Ninkovića, koji zbog suspenzija nemaju pravo nastupa.

Inače, u prvom delu sezone “crno-beli” su slavili u Užicu rezultatom 2:1.

Sastavi:

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Gulan, Brašanac (od 72′ Pantić), Drinčić, Ilić, A. Živković (od 86′ Marković), Škuletić, Malbašić (od 46′ Luka).

SLOBODA POINT: Ranković, Pejović, Mihajlović, Gojković (od 21′ Ćovin), Okuno, Žeravica, Tijago, Maksimović, Lovrić, Terzić, Raković (od 63′ Peši).

Duel se igra na stadionu u Humskoj, na kojem se okupilo nešto više od 12.000 gledalaca. Glavni sudija meča je Dejan Dimitrijević, a pomažu mu Vladimir Jovanović i Ivan Mrkić.

1. POLUVREME:

Prvi su na ovom meču pripretili gosti, ali je Lukač lagano ukrotio šut Tijaga sa distance. Škuletić je dosta agilan na početku ovog duela, nekoliko problema je napravio odbrani Slobode, a nakon jednog njegovog prodora po levoj strani, Ranković je krajnjim naporom sprečio da lopta dođe do nekog od igrača Partizana.

Malbašić je driblinzima izbacio dva odbrambena igrača Slobode, uputio centaršut sa levog boka, ali je Živkovićev pokušaj glavom bez problema uhvatio golman gostiju. Škuletić je u 12. minutu oprobao svoj udarac sa distance, međutim, njegov šut je za malo otišao pored gola. Još jedan pokušaj gostiju iz daljine, ovoga puta pokušao je Okuno, ali bez uspeha.

Nakon dužeg perioda bez prilika, Škuletić je u 36. minutu još jednom zapretio nakon centaršuta Vulićevića, ali je njegov udarac završio poreda gola. U narednoj akciji izblokiran je pokušaj Brašanca iz izgledne pozicije.

Do kraja prvog dela Partizan je imao loptu u posedu, napadao po bokovima uglavnom, a u nadoknadi vremena Malbašić je imao priliku, ali je neprecizno šutirao sa ivice 16erca.

2. POLUVREME:

Veoma lepu akciju videli smo na startu drugog poluvremena, Luka je proigrao Škuletića, on mu je petom vratio, ali se krilni igrač Partizana nije najbolje snašao. U sledećem napadu Vulićević je imao dobru priliku, šutirao je iskosa sa dense strane, međutim, Ranković je bio na mestu.

U 52. minutu Škuletić se ponovo našao u šansi, njegov udarac glavom nakon centaršuta Vulićevića završio je na stativi. “Crno-beli” konstantno opsedaju gol Užičana, ali Ranković nije dozvolio promenu rezultata.

Novu veliku priliku propustio je Škuletić, kome je golman gostiju odlično ušao u šut. Crno-beli su tražili penal, smatrajući da je štoper Slobode nepropisno probao da zaustavi napadača Partizana. U narednoj akciji Živković je sa 16 metara šutirao neometan, ali je njegov udarac završio preko gola. Samo dva minuta kasnije, Drinčić je pokušao iz slobodnog udarca da iznenadi Rankovića, međutim, isprečila se prečka.

Umalo da gosti u 68. minutu kazne mnogobrojne promašaje protivnika, Ćovin je šutirao iskosa sa desne strane, a Lukač je loptu u korner. Novu šansu Sloboda je imala samo pet minuta kasnije, kada je Mihajlović sa ivice 16erca tukao pravo u golmana Partizana.

Uzvratio je Drinčić, čiji je udarac iz velike udaljenosti krajnjim naporom zaustavio odlični Ranković.

GOOOOOL! Partizan je u 83. minutu konačno slomio otpor Slobode, i to preko Saše Ilića. Škuletić je ubacio loptu sa desne strane, a kapiten crno-belih je glavom iz blizine glavom ubacio loptu u gol.

Luka je u 90. minutu još jednom prošao po desnoj strani, ali njegov centaršut po zemlji nije u mrežu sproveo Marković. I sam Luka je u u nadoknadi imao priliku dve šanse, međutim, oba njegova pokušaja bila su neprecizna.