LŠ: Matić doneo Čelziju tri boda, remi Maribora, spektakl uz pet golova na ‘Parku prinčeva’ (VIDEO)

Odigrane su prve utakmice drugog kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H. Čelzi je pogotkom Matića izvojevao pobedu u Lisabonu, a Porto je sa dva gola u finišu meča došao do boda u Ukrajini.

Grupa E:
Fudbaleri Bajerna pobedili su u Moskvi ekipu CSKA sa 1:0 (1:0) u meču drugog. Najzaslužniji za drugi trijumf Bavaraca u grupi E bio je Tomas Miler, golom iz penala sredinom prvog poluvremena.
U drugoj utakmici ove grupe sve je počelo lepo za Mančester siti jer su već u 4. minutu sa bele tačke došli u prednost pogotkom Aguera. Međutim, istinski majstor fudbala, Frančesko Toti, uspeo je da poravna rezultat. Skor na semaforu nije se menjao do kraja meča.

Grupa F:
Možda i najbolja utakmica u utorak uveče odigrana je na „Parku prinčeva” gde je PSŽ ugostio Barsu. Iako oslabljeni neigranjem Ibrahimovića, ‘Sveci’ su poveli golom Luiza u 10. minutu. Samo 120 sekundi kasnije stanje na terenu poravnao je Mesi kojem je to bio 68. pogodak u Ligi šampiona. Do kraja prvog poluvremena Verati je vratio prednost Parižanima. U nastavku su opet pala dva gola u razmaku od dva minuta: najpre je pogodio Matuidi za 3:1, ali je neizvesnost vratio Nejmar. Nažalost po Katalonce, to je bio konačan rezultat.


‘Kopljanici’ iz Amsterdama poveli su protiv domaćeg APOEL-a golom Andersena u 28. minutu, a samo tri minuta kasnije Milorad Mažić dosudio je penal za domaće kojeg je realizovao Manduka.

 

Grupa G:
U Lisabonu Sporting je dočekao Čelzi, a jedini strelac u prvom poluvremenu bio je naš Nemanja Matić posle sjajnog udarca glavom u 34. minutu. Ispostavilo se da je to bio potez vredan tri boda.
Na drugoj utakmici navijači Šalkea doživeli su pravi šok kada je Maribor kao gost došao do prednosti u 38. minutu. Srećom po domaće, izjednačio je Huntelar u nastavku.

Grupa H:

Čudesna završnica viđena je u Lavovu gde je Šahtjor dočekao Porto. Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu, a za domaće mreže su tresli Aleks i Adrijano. Ukrajinci su, dakle, u 86. minutu imali 2:0, ali se nekadašnji prvak Evrope nije predavao. Prvo je Martinez u 89. minutu smanjio sa ”kreča”, da bi isti igrač doneo bod svom timu u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Bate Borisov je sa 2:1 na svom stadionu pobedio Atletik.

 

 

Liga šampiona, drugo kolo:

Grupa E:

CSKA – Bajern 0:1 (0:1)

(Miler pen. u 23.)

Mančester siti – Roma 1:1 (1:1)

(Aguero pen. u 4. – Toti u 23.)

Tabela: Bajern 6, Roma 4,  M. Siti 1, CSKA 0.

Grupa F:

PSŽ – Barselona 3:2 (2:1)

(Luiz u 10, Verati u 26, Matuidi u 54. – Mesi u 12, Nejmar u 56.)

APOEL – Ajaks 1:1 (1:1)

(Manduka pen. u 31. – Andersen u 28.)

Tabela: PSŽ 4, Barselona 3, Ajaks 2, APOEL 1.

Grupa G:

Sporting – Čelzi 0:1 (0:1)

(Matić u 34.)

Šalke – Maribor 1:1 (0:1)

(Huntelar u 56. – Bohar u 38.)

Tabela: Čelzi 4, Šalke 2, Maribor 2, Sporting 1.

Grupa H:

Šahtjor – Porto 2:2 (0:0)

(Aleks u 52, Adrijano u 86. – Martinez pen. u 89. i 90+4.)

BATE Borisov – Atletik Bilbao 2:1 (2:1)

(Poljakov u 19, Karnicki u 41. – Aduriz u 45.)

Tabela: Porto 4, BATE 3, Bilbao 1, Šahtjor 1.