‘Murinjovska’ partija ‘plavaca’ u Madridu donela gostima remi, Atletiko – Čelzi 0:0

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona fudbaleri Atletiko Madrida i Čelzija remizirali su odigravši bez golova.

Žoze Murinjo je ovom meču pristupio u potpunosti ‘murinjovski’. Čelzi je igrao bez imalo ambicija da napada i postavio je bunker kod svog gola. Ono što bi trebalo da brine Portugalca jesu povrede Petra Čeha i Džona Terija i ne zna se da li će biti spremni za uzvratni meč. Ono što je sigurno jeste to da će ‘plavci’ biti lišeni pomoći Lamparda i Obi Mikela koji su zaradili žute kartone i neće moću da igraju u revanšu.

Atletiko je sve vreme napadao, a trebalo bi istaći i sigurnost Marka Švarcera, Čehove 41-godišnje zamene na golu Čelzija.

Sastavi:

Atletiko Madrid: Kurtoa, Huanfran, Godin, Miranda, Filipe Luiz, Suarez, Gabi, Koke, Raul Garsija, Dijego, Dijego Košta.

Čelzi: Čeh, Aspilikueta, Kejhil, Teri, Kol, David Luiz, Ramireš, Mikel, Lampard, Vilijan, Tores.

 Prvo poluvreme:

Madriđani su uglavnom kontrolisali tempo u uvodnih 10 minuta, Čelsi se opredelio za odbranu gola i čekanje šansi iz kontri, a nezgodno po goste bilo je kada se Kol poigravao pred svojim šesnaestercom, ali je Dijego napravio faul kada mu je oduzeo loptu.

U 15. minutu Gabi je iz kornera sa leve strane gađao direktno u gol, Petr Čeh je dobrom intervencijom sačuvao mrežu, ali se povredio tom prilikom i odmah ka klupi pokazao da mora van terena, pa će do kraja mrežu Čelsija čuvati 41-godišnji Mark Švarcer.

Pored toga se nije mnogo toga zanimljivog događalo na terenu do 27. minuta kada je sevnula kontra “plavaca” koju je povukao Vilijan i proigrao Ramireša na desnoj strani, ali je on šutirao daleko pored dalje stative.

Drugo poluvreme:

Pet minuta po povratku sa odmora u centru pažnje bio je David Luiz koji je ostao da leži na travi posle jednog duela, a pomoć mu se ukazivala na terenu, iako su Madriđani na čelu sa Simeoneom insistirali da ga iznesu sa terena, što se nije dogodilo, pa ga je publika sa tribina častila zvižducima.

Nalete domaćina nije izdržao Džon Teri koji se povredio u 73. minutu, pa je Murinjo napravio i drugu prinudnu izmenu i uveo Šurlea.

Odmah nakon toga došlo je do koškanja na sredini terena kada su Madriđani tražili igranje rukom Lamparda, kome bi to bio drugi žuti karton. Šveđanin Erikson je dosudio prekid, ali nije isključio iskusnog vezistu Čelsija, a epilog je bio da su požuleti najratoborniji Gabi i Mikel koji će propustiti revanš.

Nastavio je Atletiko sa napadima, pa su se 10-tak minuta pre kraja Raul Garsija i Turan našli u šansama posle centaršuteva sa desne strane, ali su glavom šutirali preko, odnosno pored gola.