NIJE PROŠLO BEZ INCIDENATA NA TRIBINAMA: “Osmorica Brazilaca vređala pa napala moju majku i oca, SRBI SNIMALI TUČU UMESTO DA POMOGNU” (FOTO)

Nemile scene viđene su na stadionu Spartaka.

AP Photo/Rebecca Blackwell

U Moskvi je bilo mirno i nije bilo sukoba između navijača Srbije i Brazila. Naprotiv, vladala je lepa atmosfera, a u više navrata su navijači u crvenim i žutim obeležjima zajedno pevali i skandirali. No, nažalost, harmonična atmosfera nije mogla da prođe u potpunosti i za vreme utakmice.

U meču Srbije i Brazila, koji je za našu reprezentaciju i zemlju bio istorijski, naši fudbaleri izvukli su deblji kraj. Ali i jedna srpska porodica koja se našla na tribinama da bodri svoj nacionalni tim.

Iako je nakon pojavljivanja fotografija tuče između srpskih i brazilskih navijača izgledalo kao da smo ponovo poslali ružnu sliku u svet, porodica koja se našla u centru pažnje detaljno je objasnila šta se dogodilo.

Od početka utakmice doživljavali smo najružnije provokacije od navijača Brazila, koji su sedeli ispred nas. Pokazivali su nam srednji prst, na polni organ i dobacivali najgore psovke. Ja sam bio sa utakmici sa ocem i majkom, koja je sve to slušala i gledala. Moj otac je neko vreme ćutao i trpeo, ali im je u jednom trenutku rekao da prestanu. U tom trenutku, jedan od Brazilaca ustaje i kreće na njega – priča za “Alo” sin muškarca koji je napadnut.

Taj brazilski navijač počinje da urada mog oca, a pridružuje mu se još njih sedam. Ja, naravno, pokušavam da ga odbranim. Nažalost, i moja majka se bori sa njima – dodaje.

U tom trenutku nema nikoga da im pomogne jer policija ne reaguje, a na tom delu tribine je samo jedan redar.

Strašno je i što je iznad nas bilo dosta Srba koji nisu ni pomislili da nam pomognu već su snimali kako nas Brazilci tuku. Nisu reagovali ni na to što je napadnuta jedna žena – kaže nam.

Otac i on su prošli sa telesnim povredama, dok je majka, na sreću, nepovređena.

Bili smo na sve tri utakmice naše reprezentacije, doputovali smo iz Ciriha. Na prva dva meča nismo imali nikakve probleme i nismo ni slutili da ovako nešto može da nam se desi – razočaran je mladić.