Nikolić: Dosta više o Bugarima! Neka sad oni razmišljaju o nama

Trener Partizana, dva dana pred meč sa Ludogorecom, odiše optimizmom i potencira atmosferu u Humskoj, bitan faktor ka uspehu.

Pune tribini, grmoglasno navijanje – do kraja. Potreban „vetar u leđa” biće tu, a jedinstvo igrača i huk navijača ruši Ludogorec!

Sve je spremno za revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Iako je bugarski prvak minulog vikenda zabeležio ubedljivu pobedu i najavio ofanzivan dolazak u Beograd, šef struke crno-belog tima se ne opterećuje tim podatkom.

– Naravno da smo ispratili trijumf Ludogoreca nad Marekom, uočili da je novi trener Georgi Dermendžijev odmorio glavne igrače, ukazao šansu i razigrao neke nove, ali – dosta više o Bugarima! Neka sada oni razmišljaju o nama. Poštovanja, čini mi se, dali smo im i odviše – poručuje Marko Nikolić.

Opšte je poznato da klub iz Razgrada igra bolje na strani. Savladao je Dinamo u Zagrebu, PSV u Ajndhovenu, Černomorec u Odesi, Lacio u Rimu, poražen je jedino u Valensiji…

– Videćemo kako će se snaći ovog puta u Beogradu. Dolaze u našu kuću, pred naše navijače. Ako budu bolji, svaka čast, pružićemo im ruku, dotle…

Trener Partizana jedva čeka sredu i početak utakmice.

– Uzbuđenje raste. Naravno, do logične mere. Posmatram igrače na treningu: rešenost, samopouzdanje, dobar ambijent. Kao što sam rekao: ovo je samo jedna u nizu Partizanovih velikih utakmica, igrali smo ih ranije, biće ih i u budućnosti. Ovu, pak, želimo da dobijemo. Ulog je veliki, živimo za trenutak kad će lopta krenuti s centra – ushićen je Nikolić.

Ukoliko dođe do produžetaka, potom i penala, Nikolić ima rešenje i za to…

– Razmišljamo o svemu. Ozbiljni smo ljudi, ništa ne prepuštamo slučaju. Ne mogu da kažem da želimo penale, ali ne bih imao ništa ni protiv njih. Naravno, gledaćemo da rešimo pitanje pobednika ranije – jasan je Marko Nikolić.

BUGARI SUTRA U BEOGRADU

Fudbaleri Ludogoreca biće smešteni u hotelu „In”. Kao i prošle godine, zeleni će imati i podršku navijača.

LAZOVIĆ TRENIRA

– Danko Lazović oseća bol u ramenu, odradio je veći deo treninga sa ekipom, nadam se da će biti spreman. Andrija Živković, takođe, posle dva dana odmora zbog problema sa prednjom ložom. Sa Grbićevim primicačem je sve u redu, golman Kljajić je protiv Železnika doživeo blaži potres mozga, za dan će biti u stroju – otkriva Marko Nikolić.