Odlična partija crno-belih na startu Lige Evrope, ‘Pevci’ izvukli remi! Partizan – Totenhem 0:0

Fudbalski klub Partizan u okviru prvog kola Grupe C odigrao je bez golova protiv Totenhema.

Videli smo odličnu igru Partizana u prvom poluvremenu, iako je prvi zapretio gostujući tim. Već u prvom minutu Kejn je iz izgledne šanse pogodio prečku. Konstelacija snaga se potom ujednačila, a najzapaženiji pojedinac bio je odlični Petar Grbić. Najbolju priliku za crno-bele imao je Danko Lazović, ali je Vertongen dobrim uklizavanjem sprečio domaći tim da na poluvreme ode sa golom prednosti.

Nije posustao Partizan ni u nastavku meča, štaviše, apsolutno su dominirali na terenu. Grbić je nastavio sa briljantnom igrom, a zbog povrede su, nažalost, morali da izađu Volkov i Ćirković. Ostaje utisak da su gosti zadovoljniji nerešenim ishodom, a hrabri domaćin zaslužuje sve čestitke za pruženu igru.

Najava i tok meča:

Fudbaleri Partizana su do sada odigrali 13 zvaničnih utakmica sa engleskim klubovima, a zanimljivo da nijedan susret nije završen nerešeno. Crno-beli su slavili četiri puta i upisali devet poraza.

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da ne želi da crno-beli budu samo učesnici u grupnoj fazi Lige Evrope.

– Mi smo ulaskom u Ligu Evrope samo delimično ispunili cilj, međutim, ne želimo da budemo samo puki učesnici, već želimo da se takmičimo. Nemamo nikakav imperativ i nećemo davati velika obećanja, ali ćemo pokušati da pobedimo – rekao je Nikolić.

Njegov kolega na klupi Totenhema, Poketino, izjavio je da mu se sviđa igra Partizan i njegova filozofija igre

– Ovaj klub je uvek imao velike talente. Imam dosta informacija i o Partizanovoj istoriji, jer sam u Espanjolu igrao sa Brankom Brnovićem i Goranom Bogdanovićem, nekadašnjim prvotimcima ovog kluba. Očekujem tešku utakmicu i vatrene navijače, ali mi imamo dobar tim i verujem da ćemo osvojiti sva tri boda – rekao je trener Totenhema.

Liga Evrope, Grupa C: Partizan – Totenhem 0:0

Stadion Partizana. Gledalaca: oko 20.000. Sudija: Alon Jefet (Izrael).

Partizan: Lukač, Vulićević, B. Ilić, Stanković, Volkov (od 54. Petrović), Ćirković (od 68. Marković), Drinčić, S. Ilić, Grbić (od 85. Luka), Pantić, Lazović.

Totenhem: Loris, Vertongen, Nouton, Facio, Dejvis, Lenon, Paulinjo (od 59. Soldado), Tauzend (od 59. Lamela), Stambuli (od 72. Kapu), Bentaleb, Kejn.

 

Prvo poluvreme:

Navijači još nisu ni uspeli da pronađu semenkara i da kupe grickalice, a uspela je da se zatrese prečka Partizanovog gola. U prvom napadu na meču Sparsi su dobili korner, lopta se nekako otkotrljala do Kejna koji je sa 6-7 metara levo iskosa od Lukača pogodio okvir gola. Čuo se uzdah olakšanja na tribinama…

Partizan je nešto kasnije pripretio takođe posle prekida, Drinčić je oštro centrirao ka petercu, ali je odbrana gostiju otklonila opasnost. 

Do sledeće šanse čekalo se do 15. minuta, a imao ju je Partizan. Posle lepe akcije lopta je došla do Grbića koji je bio sam na ”roglju” šesnaesterca, on se odlučio da uposli Lazovića čiji je udarac bio izblokiran.

Za sada dobro deluju napadi Partizana po desnoj strani, upućeno je nekoliko centaršuteva sa tog krila, ali još uvek nije bilo one prave ”ubitačne” šanse.

Mogao je Lukač da ima mnogo problema u 23. minutu: Nouton je ostao sam po desnoj strani, mogao je da napravi sjajnu priliku za svoj tim, ali je njegov centaršut ka Kejnu bio prilično traljav i neupotrebljiv.

Fenomenalnu priliku imao je Lazović u 25. minutu. Volkov je uposlio napadača Partizana direktno iz auta, Danko je uspeo da šutira sa pet metara, ali se Vertongen pojavio pravo niotkuda i sjajnom intervencijom otklonio opasnost.

Hrabar pristup meču je podatak koji može da raduje navijače domaće ekipe. To se potvrdilo u 30. minutu posle novog akcijanja po desnoj strani: Lazović je uposlio Grbića, ovaj je sjajno pronašao Sašu Ilića koji je ”bubamaru” iz voleja ipak poslao daleko iznad gola.

U narednih nekoliko minuta Tauzend je bio u centru pažnje posle par duela sa Volkovim, a posle protesta kod pomoćnog sudije, nervoznom fudbaleru gostiju je pokazan i žuti karton.

Grbić je u 36. minutu ponovo napravio dar-mar po desnom krilu, idealno je zavrnuo loptu, ali, nažalost, nikoga nije bilo na petercu.

U narednih nekoliko minuta intenzitet meča se umirio, igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, tako da su obojica golmana mogla na miru da posmatraju meč.

To se promenilo u prvom minutu nadoknade kada je Partizan napravio sjajnu kontru. Pantić je nezadrživo jurišao ka Ljorisu, uputio je udaraca sa 16 metara, ali je golman Totenhema uspeo da odbrani.

Drugo poluvreme:

Tamo gde je Grbić stao u prvom poluvremenu, nastavio je u drugom. Sjajni fudbaler je posle lepog poteza fauliran na desnom krilu, a odličan slobodnjak u srce šesnaesterca uputio je Drničić gde, nažalost, nije bilo nikoga.

Nastavio je Partizan sa atacima, a zapaženi Petar Grbić je u 51. minutu mogao i bolje da šutira posle asistencije Danka Lazovića. Loris je lako uhvatio tu loptu…

Vladimir Volkov je u 56. minutu morao da napusti igru zbog povrede, a zamenio ga je Nemanja Petrović.

Trener Totenhema, Poketino, napravio je dvostruku izmenu: Lamela je zamenio Tauzenda, dok je Soldado ušao umesto Paulinja.

Veliku šansu imao je domaći tim u 61. minutu: Lazović je sjajno šutirao posle centaršuta sa levog krila, ali je Loris spektakularnom intervencijom sprečio pogodak. Ipak, posle nekoliko sekundi pomoćni sudija signalizirao je da se Danko nalazio u ofsajdu, pa su navijači mogli bar malo da odahnu zbog propuštene prilike.

Zbog povrede je u 68. minutu morao da izađe i Ćirković kojeg je zamenio Saša Marković.

U 75. minutu Saša Ilić je bio u izglednoj poziciji. Posle odbitka je zahvatio loptu sa 20-ak metara, ali je šutirao slabo, preko gola.

Poslednji adut Marka Nikolića bio je Predgrag Luka koji je u 85. minutu zamenio fenomenalnog Grbića. Zanimljivo, Luka je posle prvog starta zaradio žuti karton.

Do kraja utakmice nije bilo prilika, pa je meč prvog kola Lige Evrope okončana bez golova.