Pečnik: Biće teško protiv Rada – oni se bore za opstanak, mi za titulu

Bez dileme jedan od najstandardnijih tokom čitave sezone u timu Slaviše Stojanovića svakako je slovenački reprezentativac Nejc Pečnik. Bez obzira na poziciju na kojoj igra Zvezdin univerzalac uvek pruža maksimum i njegov doprinos rezultatima crveno-belih ovog proleća je nemerljiv.

U sam finiš sezone klub sa Marakane ulazi sa bodovnom prednošću i boljim međusobnim skorom u odnosu na prvog pratioca.

– Blizu smo cilja i verujem da ćemo pre poslednjeg kola otkloniti sve dileme oko prvaka. U četiri meča potrebne su nam tri pobede, i ako smo mogli da vežemo 15 uzastopnih trijumfa, ne vidim zašto ne bismo uspeli to isto da ponovimo u naredna tri. Iskusna smo ekipa, znamo šta nam je cilj i kako da do njega dođemo. Nadam se da će nas naši navijači kao i uvek do sada podržati, da će u još većem broju ispuniti stadion i da ćemo zajedničkim snagama doći do pobede – rekao je Pečnik.

Na Marakanu u subotu 3. maja od 19 časova i 30 minuta lideru na tabeli suprostaviće se Rad, tim koji se bori za opstanak u najkvalitetnijoj ligi Srbije.

– I nama i njima su preko potrebni bodovi. Oni skupljaju za opstanak, a nama trebaju za titulu. Nisam detaljno upoznat sa njihovim kvalitetima i pojedincima, ali ima još vremena do utakmice da ih analiziramo i pripremimo se na najbolji mogući način. Sada kada je sezona pri kraju, zaista nije važno na kojoj poziciji ću igrati, da li na beku ili na krilu, već smo svi podređeni uspehu tima. Pozitivni smo, idemo iz meča u meč kao što smo to i do sada radili i nadamo se najboljem – zaključio je Nejc Pečnik.