POBEDA MU NIJE DOSTA: Šaćiri dan posle utakmice NASTAVLJA SA PROVOKACIJAMA SRBIJE (FOTO)

Švajcarski reprezentativac Đerdan Šaćiri nastavio je sa provokacijama i dan posle utakmice u kojoj je golom u 90. minutu doneo pobedu "sajdžijama" nad Srbijom od 2:1.

Beta

Šaćiri, koji je poreklom sa Kosova i Metohije, i pre utakmice je isticao ljubav prema novoj tzv. nezavisnoj državi, objavljujući fotografiju svojih kopački na kojima je, uz švajcarsku, i zastava samoprograšene Republike Kosovo.

U takvim kopačkama je igrao i meč sa Srbijom, na kome je, posle postignutog gola, ukrstio ruke na grudima i imitirajući pokrete krila – podsetio na privrženost ideji o “velikoj Albaniji”, jer je to simbol koji koriste zagovornici takvog poretka.

A onda je, dan posle meča, na Instagramu ponovo objavio fotografiju svojih kopački, “podelio” srca i švajcarskoj i onoj drugoj zastavi, uz komentar “Igraj sa ponosom”.

Instagram/SHAQIRIXHERDAN

Zbog njegovog, ali i ponašanja Granita Džake, strelca izjednačujućeg pogotka, Fudbalski savez Srbije je uputio žalbu na adresu FIFA, u kojoj su naročito istaknuti detalji o tome kako je sudija Feliks Brih oštetio našu nacionalnu selekciju na pomenutom meču.