Primera: Valensija stigla Atletiko, Valjekano slavio u San Sebastijanu

Fudbaleri Valensije savladali su uz mnogo muke Almeriju 3:2, u meču 19. kola španske Primere. Ranije danas, Rajo Valjekano pobedio je na gostujućem terenu Real Sosijedad sa 1:0.

Alemrija je dva puta stizala vođstvo „slepih miševa”, da bi konačno golom Alvara Negreda, sedam minuta pre kraja meča, Valensija stigla do pobede.

Domaćin je dva puta vodio u prvih pola sata igre, golovima Danija Parega i Rodriga, a na asistencije Baragana i Paka, ali je Tomer Hemed sa dva sjajna gola vraćao Almeriju u egal.

Ipak, gosti su doživeli drugi uzastopni poraz i ostali na 16 bodova, izjednačeni sa Levanteom koji je u zoni ispadanja, a koji u nedelju gostuje Elčeu, drugom konkurentu za opstanak.

Valensija je slavila četvrti put u poslednjih pet kola i izjednačila se na deobi trećeg mesta sa Atletiko Madridom, koji u nedelju dočekuje poslednjeplasiranu Granadu.

U San Sebastijanu viđena je izjednačena utakmica, a gol vredan tri boda postigao je napadač gostiju Manučo u 81. minutu.

Manučo je odlično skočio posle centaršuta Trasorasa i sa nekih osam-devet metara glavom poslao loptu u suprotni ugao.

Ovo je bio treći poraz Sosijedada od dolaska Dejvida Mojsa na klupu, uz isto toliko pobeda i šest remija.

Rajo Valjekano je, posle 19 odigranih utakmica, na devetom mestu na tabeli Primere sa 23 osvojena boda, dok je Real Sosijedad 12. sa četiri boda manje.