Raspucano u Bundesligi: Nova ubedljiva pobeda Bajerna, remi Šalkea i Herte, Ajntraht rutinski

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su na gostujućem terenu u Bremenu Verder sa 4:0, u utakmici 25. kola Bundeslige, i ostvarili 20. prvenstvenu pobedu.

 

Bajern je poveo u 24. minutu golom Tomasa Milera, a do kraja poluvremena, u 45. minutu vođstvo je duplirao David Alaba. Ubedljivu pobedu aktuelnom šampionu Nemačke doneo je Robert Levandovski sa dva gola, u 76. i 90. minutu.

 U ekipi Pepa Gvardiole nije bilo Franka Riberija, Arjena Robena i Ćabija Alonsa, a u drugom poluvremenu u igru je ušao Filip Lam, koji se oporavio od povrede članka.

Bajern je prvi na tabeli sa 64 bodova, 14 više od drugoplasiranog Volfsburga, koji sutra igra na svom terenu protiv Frajburga. Verder zauzima deveto mesto na tabeli sa 33 boda.

Herta i Šalke su u Berlinu odigrali nerešeno 2:2. Domaći su poveli golom Anisa Ben Hatire u 21. minutu, a izjednačio je Leroj Sane u 40. Novo vođstvo Herti doneo je Genki Haraguči u 82. minutu, a konačan rezultat postavio je Džoel Matip u 90. minutu.

Šalke je peti na tabeli sa 39 bodova, a Herta zauzima 14. mesto sa 26 bodova.

Fudbaleri Ajntrahta pobedili su u Frankfurtu Paderborn sa 4:0 i popeli se na osmo mesto na tabeli, Hofenhajm je kao domaćin pobedio Hamburg sa 3:0, a Majnc je na gostujućem terenu pobedio Augsburg sa 2:0.