RAZOČARANI ČERČESOV OTVORIO DUŠU: Selektor Rusije priznao šta mu je rekao PUTIN POSLE PORAZA OD HRVATSKE!

Selektor Rusije odgovarao je na pitanja novinara posle poraza od Hrvatske.

Wikipedia

Rusija je nokautirana posle penala od Hrvatske, nije im pomogao ni sjajni Igor Akinfejev koji je bio junak protiv Španije. Ipak, domaćin je dogurao iznad svakih očekivanja i danas je njihov selektor Stanislav Čerčesov junak nacije.

Evo što je rekao…

Da je bilo više poverenja u vas i momke, da li biste otišli dalje?

– Nema nijedne reprezentacije koja je imala potpuno poverenje svoje javnosti. Mi smo verovali sami u sebe, ne možeš moliti da neko veruje u tebe. Možemo samo napornim radom da dokažemo svoju vrednost. Cela Rusija se zaljubila u nas, tačno znaju koliko vredimo, nadam se da smo preokrenuli javno mišljenje.

Jeste li bili zadovoljni podrškom s tribina, pozivali ste publiku da vas bodri?

– Jesam, ali neće vas publika podržati ako se ništa ne događa na terenu.

Nazvali ste igrače novajlijama, šta mislite da je Rusija dobila od ovoga SP-a i mislite li da bi za četiri godine mogla da dođe ovako daleko?

– Ja mislim da u Kini imate petogodišnje planove, kao mi nekad. Vi gledate toliko unapred, a ja ne gledam četiri dana unapred. Dali smo sve od sebe, možda smo mogli i dalje, ali čestitam igračima, bili su hrabri, ali sreća nas nije poslužila. Ajde da se čujemo za četiri godine.

Da li je vam žao što ste odabrali pogrešne igrače i žalite li zbog tih odluka?

– Ja sam čovek koji ima više mana nego vrlina. Imam puno minusa, ali nikad ne žalim za svojim odlukama. Šta možeš postići, postigneš, nikad se ne žalim. Što se tiče igrača u mom kadru, oni su najbolji u Rusiji.

Zašto ste bili toliko nervozni tokom utakmice?

– Stidite se! Nisam bio nervozan, to su emocije. Čuti takvo pitanje od nekoga iz Grčke… Da je to pitao neko iz Skandinavije pa ‘ajde, ali vi…

Šta biste preporučili deci koja tek počinju da igraju fudbal?

– Ne možete dete prisiliti da igra fudbal, mislim da biste morali da ga dovedete na stadion, pa će odlučiti. Ako voli, da, igraće, bez obzira na to šta vi mislili o tome.

Je li vas zvao Putin?

Premijer Medvedev je bio u svlačionici, a Putin me nazvao i pre utakmice i posle. Čestitao je svima na sjajnoj utakmici, da je bilo sjajno što smo prikazali, ali mi smo razočarani onim što smo napravili. Rekao je da moramo čvrsto kročiti uzdignutog čela.

Zašto Smolov?

Zašto isto pitanje kao i nakon Španije. Onda je zabio. Što da vam kažem, niko se ne javlja dobrovoljno nakon 120 minuta igre. Zobnin me pogledao kao da me nije čuo kad sam pitao. Zadnji put smo isto rekli, ko je spreman da puca kaznene udarce.

Postoje razni načini za napustiti Svetsko prvenstvo za domaćina, jeste li ponosni na način na koji ste ispali?

Šta da kažem, verujem da je ključna reč način na koji se napušta prvenstvo. Bolje sa osećajem ponosa, kako da to kažem, tužni smo. Ono što smo pokazali svetu je naša vrednost, ja verujem da je ona velika, da je SP organizovano na najbolji mogući način, bolje nego pre. Bili smo sjajni domaćini, što se tiče fudbala i sporta, želim da zahvalim svima koji su nas podržavali i moramo biti zadovoljni onim što smo postigli.