Sevilja i Benfika u finalu Lige Evrope

Fudbaleri Sevilje i Benfike plasirali su se sinoć u finalu Lige Evrope, pošto su ostvarili povoljne rezultate u revanš mečevima polufinale sa Valensijom i Juventusom.

Sevilja je sinoć u revanš meču polufinala poražena od Valensije sa 1:3, ali je zahvaljujući pobedi u prvoj utakmici od 2:0 prošla u finale, na osnovu većeg broja golova u gostima.

Vodeći gol za Valensiju, na utakmici koju je sudio srpski sudija Milorad Mažić, postigao je Sofijan Feguoli u 14. minutu, a na 2:0 povisio je Beto autogolom u 26. minutu meča.

Treći gol za Valensiju postigao je Žeremi Matije u 69. minutu, a konačan rezultat postavio je Stefan Mbia u sudijskoj nadoknadi vremena.

Do finala Lige Evrope sinoć je došla i Benfika, iako je igrala nerešeno, 0:0, sa Juventusom. U prvoj utakmici, portugalski tim je pobedio rezultatom 2:1.

Portugalska ekipa je utakmicu završila sa dva igrača manje, jer su u 67. i 89. minutu Enco Perez, odnosno Lazar Marković dobili crvene kartone.

Srpski internacionalac je teren napustio u 86. minutu kada ga je zamenio Miralem Sulejmani, ali je tri minuta kasnije dobio crveni karton zbog verbalnog sukoba sa igračem Juventusa Mirkom Vučinićem, koji je dobio istu kaznu.

Zbog ovog kartona, Lazar Marković neće imati pravo nastupa u finalu koje će Benfika igrati sa Seviljom u Torinu 14. maja.