SKANDALI NE PRESTAJU DA SE NIŽU: Srbija je dobila VEĆE KAZNE nego Šaćiri i Džaka!

Evo kako su Albanci Džaka i Šaćiri kažnjeni za provociranje Srba!

Beta/Kolaž

Svetska kuća fudbala (FIFA) kaznila je predsednika FSS-a Slavišu Kokezu i selektora “orlova” Mladena Krstajića sa po 5.000 franaka i opomenula ih da će u slučaju sličnih prekršaja snositi mnogo teže posledice.

Takođe, Fudbalski savez Srbije je kažnjen sa 54.000 franaka zbog poruka diskriminacije navijača i bacanja predmeta na teren tokom meča protiv Švajcarske (1:2), koji je odigran u petak u Kalinjingradu.

Podsetimo, Kokeza i Krstajić su se na tapetu FIFA našli zbog istupa u javnosti kada su komentarisali suđenje Feliksa Briha, te su isticali da je “nemački arbitar oštetio našu selekciju na tom meču”, dok je selektor “orlova” spominjao da bi ga “poslao u Hag”.

Švajcarski reprezentativci Granit Džaka i Đerdan Šaćiri kažnjeni su sa po 10.000 franaka, dok kapiten Stefan Lihtštajner mora da izdvoji duplo manje, zbog neprimerenog radovanja na meču sa Srbijom, saznaje Kurir.

FIFA je ovoj sramotnoj i skandaloznoj kazni dodala i opomene svoj trojici?!

Albanci Džaka i Šaćiri su golove date “orlovima” na Mundijalu proslavljali pokazujući rukama dvoglavog orla, simbol sa albanske zastave, a pridružio im se i Lihtštajner.

I zbog tih očiglednih provokacija rivala – Srba – nisu suspendovani?!