Stojanović: Strpljivo protiv Spartaka

Fudbaleri Crvene zvezde pokušaće da dođu do 12. uzastopne pobede na teškom gostovanju Spartaku u Subotici

Fudbaleri Crvene zvezde imaju niz od 11 pobeda i nalaze se na čeku Jelen Superlige. Raspoloženje u klubu je sjajno, ali vremena za slavlje nema jer crveno-beli u subotu sa početkom od 15 časova i 30 minuta gostuju u Subotici. Trener Zvezde Slaviša Stojanović ističe da je pred njegovim izabranicima težak zadatak jer je Spartak tvrd rival.

– Putujemo na teško gostovanje. Naš naredni rival je u prethodnih šest utakmica, pet odigrao nerešeno, uz malo postignutih golova. Sve to ukazuje da će nam biti potrebno mnogo strpljenja, discipline i odgovornosti u igri. Spartak je dobro organizovan, brzo se vraćaju u fazu odbrane tako da moramo iskoristiti sve prilike koje nam se ukažu – rekao je Stojanović.

Zanimljivo je da će u dresu Subotičana nastupiti dva pozajmljena igrača Zvezde Darko Lazić i Marko Trkulja.

– Kolega Kanatlarovski često menja i naravno da je moguće da Laza zaigra. Spremamo se za sve varijante i očekujem da ponovimo izdanje iz prethodnog susreta. To naravno neće biti lako, jer ne mogu uvek sve kockice da se poklope, zavisi dosta toga i od nekih drugih faktora, kao što je na primer stanje terena za koji sam čuo da u Subotici nije u idealnom stanju. Naravno, to ne menja naše ciljeve, niti želim da trošimo energiju na stvari na koje ne možemo da utičemo. Trudićemo se da se prilagodimo svim uslovima i osvojimo nova tri boda – zaključio je strateg crveno-belih.

Štoper Zvezde Dejan Kelhar ima slična očekivanja.

– I pre nego što sam došao u klub, znao sam da Crvena zvezda uvek ide na pobedu. Odlično smo radili u prethodnoj nedelji i spremni dočekujemo utakmicu. Na nama iz odbrane je da što bolje odradimo svoje zadatke i da broj grešaka svedemo na minimum. Kako sezona odmiče, sve smo bolji, upoznali smo se, pričamo dosta međusobno i dobro sarađujemo – rekao je Kelhar.

Trebalo bi istaći da je jedan od najboljih igrača crveno-belih u drugom delu sezone Darko Lazović imao probleme sa temperaturom poslednjih dana, ali će se najverovatnije naći u timu.