SVAKI NAVIJAČ ORLOVA OVO MORA DA PROČITA: Saopštenje Fudbalskog saveza je VRLO VAŽNO ZA SRBIJU!

Već smo dobili kaznu, sad moramo da pripazimo na ponašanje!

Beta

Fudbalski savez Srbije uputio je jako važan apel svim našim navijačima na Mundijalu, i to uoči utakmice sa Švajcarskom, koja se u petak od 20 sati igra u Kalinjnigradu.

To saopštenje, koje je u četvrtak objavljeno na zvaničnom sajtu naše kuće fudbala, nedugo nakon što je FIFA kaznila FSS zbog ponašanja dela naše publike na meču sa Kostarikom, prenosimo u celosti:

“Sve one navijače čije srce kuca za uspeh našeg najboljeg nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Rusiji, molimo da u važnom meču koji naša Srbija igra protiv Švajcarske, u petak 22. juna na stadionu u Kalinjingradu, navijaju u duhu fer pleja i pravila koja ne krše dostojanstvo fudbalske igre.

Zbog visokog rizika koji nosi duel sa selekcijom Švajcarske, molimo navijače da se pridržavaju uputstava i obaveštenja od strane domaćina šampionata, koji od prvog dana prvenstva daje posebnu podršku i iskazuje veliko poštovanje prema našim navijačima. Razlog više da na isti način uzvratimo bratskom ruskom narodu kako bi na taj način dali veliki doprinos njihovom naporu da Mundijal u Rusiji učine do sada najbolje organizovanim šampionatom.

Zbog svega navedenog molimo naše navijače da ne unose na stadion transparente sa uvredljivim sadržajem koji bi povredio bilo čiji integritet ,odnosno da uz sebe imaju samo zvanične navijačke rekvizite Fudbalskog saveza i zastave države Republike Srbije. Budimo svi ujedinjeni kao što su to naši igrači na terenu, ne odgovarajmo na moguće provokacije, pokažimo svetu da smo ljudi koji ovu igru ne zloupotrebljavaju u političke i bilo koje druge svrhe. Za Srbiju i zbog Srbije. Za uspeh koji svi zajedno želimo! Vidimo se u Kalinjingradu!”