UEFA RAZMATRA VAŽNU ODLUKU: Zvezda i Partizan zbog korona virus odlaze u ovu zemlju

Fudbalska asocijacija Kipra otkrila je plan Uefe da mečeve kvalifikacija za evro kupove organizuje upravo u toj zemlji, te bi srpski klubovi svoje evropske vize mogli da traže na ovom ostrvu.

uefa
uefa.com

Naime, kiparska fudbalska asocijacija saopštila je da ju je Evropska fudbalska unija obavestila o postojanju takve ideje i scenarija.

Po njemu bi se tri runde kvalifikacija za Ligu šampiona i sve četiri runde kvalifikacija za Ligu Evrope igrale na Kipru, koji se smatra za bezbedno mesto gde je opasnost od zaraze koronavirusom mala.

– Postoje razni aspekti koje bi trebalo razmotriti. Mogućnost održavanja nekih kvalifikacionih utakmica u našoj zemlji javlja se jer se Kipar smatra sigurnom destinacijom s obzirom na koronavirus – navedeno je u saopštenju CFA.

Ako se ova ideja Uefe bude sprovela u delo, srpski šampion Crvena zvezda bi prve tri runde u borbi za treći uzastopni ulazak u LŠ igrala tamo, a eventualnu četvrtu kod kuće i na strani (dve utakmice), dok bi osvajač Kupa Srbije Vojvodina, Partizan i TSC sve svoje mečeve igrali na ovom ostrvu.

Termin prvog kola kvalifikacija za Ligu pampiona je 18. i 19 . avgust, dok LE kreće nedelju dana kasnije.