Vreme je za Anćelotijevu osvetu: ‘Neprijatelj’ je ponovo na stadionu Juventusa!

Juventus je minulog vikenda postao šampion Italije, a vremena za slavlje zbog vladavine na Apeninima nema. „Staru damu” već večeras očekuje, možda, i najveći izazov u sezoni – polufinalni meč Lige šampiona protiv madridskog Reala.

Juventus na svom terenu dočekuje aktuelnog prvaka Evrope.

 

Ova dva kluba imaju bogatu istoriju međusobnih duela u ovom takmičenju – sastali su se čak 20 puta, a poslednji meč odigrali su prošle sezone u grupnoj fazi Lige šampiona. A, posebno je zanimljiv neprijateljski odnos Juventusovih navijača i aktuelnog trenera Real Madrida – Karla Anćelotija.

Podsetimo, Real je prošle sezone slavio na „Santjago Bernabeu” sa 2:1, dok je u Torinu bilo 2:2. Zvezda „Kraljevskog kluba”, Kristijano Ronaldo je postigao tri gola u te dve utakmice.

Ove godine je situacija drugačija. Ulog je mnogo veći, vodi se bitka za finale i mesto u Berlinu.

Minimalnim trijumfom nad Sampdorijom (1:0) u Đenovi, crno-beli su u subotu osvojili Skudeto, zahvaljujući pogotku fenomenalnog Artura Vidala. Ipak, ekipa koju vodi Masimilijo Alegri večeras neće imati lak zadatak.

Ne igrate svaki dan protiv Real Madrida. Kada igrate u polufinalu Lige šampiona, pritisak je uvek prisutan. Međutim, znamo da vredimo, da smo jaki, i nastojaćemo da se plasiramo u finale. Svesni smo da smo jedna od četiri najbolje ekipe u Evropi – rekao je trener Juventusa.

Real je u četvrtfinalu eliminisao gradskog rivala Atletiko Madrid (1:0). Nošeni pobedom nad Seviljom, proteklog vikenda, i het-trikom Kristijana Ronalda, „Galaktikosi” u duel sa Juventusom ulaze sa ogromnim epitetom favorita.

Juventus večeras neće moći da računa na Pogbu, koji je zbog povrede tetive van terena još od marta. S druge strane, Real će biti oslabljen neigranjem Karima Benzeme, ali će moći da računa na Marsela, koji je odslužio suspenziju, kao i Gereta Bejla, koji se nakon manje povrede vratio u tim.

Starteg Reala Karlo Anćeloti je u Torino doputovao sa ne tako lepim sećanjima. On će odmeriti snage sa bivšim klubom Juventusom, a period proveden u ovom klubu je najtamnija strana u blistavoj karijeri italijanskog stručnjaka. Proveo je dve godine na klupi „Stare dame” i dobio otkaz kao glavni krivac za neuspehe torinskog kluba.

 

Juventus je ekipa koju nikada nisam voleo i verovatno je nikada neću ni voleti. Nisam se osećao prijatno u toj sredini. Bio sam samo delić mašinerije. Juventus i ja smo priča u kojoj nikada nije bilo ljubavi. Previše smo različiti. Ja sam momak iz provincije, oni su elita. Običan „svoč” sat protiv „roleksa”. Plastika protiv zlata – govorio je Anćeloti, sa gorkim ukusom i lošim sećanjima na dane provedene u Juventusu.

Utakmica Juventusa i Real Madrida igra se večeras od 20 časova i 45 minuta, na stadionu u Torinu.