ZBOG KORONE MU UGROŽENA KARIJERA: Zvezda Bajerna ima velikih zdravstvenih problema nakon preležanog virusa

Jedan od najbržih igrača planete nema dozvolu da igra fudbal.

pixabay.com

Kanadski fudbaler Alfonso Dejvis (21) ne igra već dva meseca za Bajern i pitanje je kada će se vratiti na teren, a do tada se pošteno dosađuje kod kuće.

Njega muči ozbiljan zdravstveni problem pošto su lekari otkrili da ima miokarditis, i to nakon što je “preležao” korona virus, pa zbog toga nema dozvolu da igra fudbal. Srčani problemi dovodili su do vrlo potresnih scena na fudbalskim terenima, pa stoga lekari ne požuruju Dejvisa.

Jedan od najbržih fudbalera sveta tako već dva meseca ne sme ni da potrči, odnosno zabranjene su mu bilo kakve fizičke aktivnosti i tako će biti sve dok traju dodatna ispitivanja.


Mediji iz Nemačke pišu da bi Kanađanin uskoro trebalo da obavi dodatne specijalističke preglede i tek tada će mu biti saopšteno da li ima dozvolu da počne “laganije treninge”, dok je i dalje pod upitnikom da li će uopšte moći da se vrati na teren ove sezone, iako do kraja ima još tri meseca.

“Nema igranja sa takvim stvarim”, rekao je Tomas Miler koji je prilično zabrinut zbog Dejvisovog stanja.

“To ne može da se potceni i misli da će samo proći. Nema šale”.

Manuel Nojer je poručio da je to “opasna i osetljiva stvar”, kao i da zbog toga svim sportistima preporučuje da obave detaljne preglede nakon pozitivnog testa na korona virus.

Poslednji meč Dejvis je odigrao još 17. decembra, a podsetimo da je od dolaska iz Vankuvera u Bajern postigao pet golova i zabeležio 18 asistencija. Možda se najviše pamti meč četvrtfinala Lige šampiona iz 2020. godine kada je “uništio” Barselonu u pobedi 8:2.