ŽOZE MURINJO: “Kriv sam za KIŠU u Londonu, kriv sam za probleme oko Bregzita”

Trener Mančester Junajteda komentarisao je spekulacije o svojoj budućnosti.

Murinjo
BETA

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da su se spekulacije o njegovoj budućnosti pretvorile u poteru za jednim čovekom i istakao da je cela atmosfera uticala i na igrače.

Junajted je gubio sa 0:2 od Njukasla posle samo deset minuta utakmice, ali je na kraju uspeo da preokrene rezultat i pobedi sa 3:2. Ova utakmica je odigrana usred medijskih izveštaja da će biti otpušten zbog loših rezultata.

Imam 55 godina i prvi put vidim lov na jednog čoveka. Ja mogu da se nosim sa tim, mogu živeti s tim. Ali, neki od igrača ne mogu – rekao je Murinjo za britanske medije.

Počeli smo nervozno, tim se po mom mišljenju nije dobro nosio sa pritiskom… Na poluvremenu smo obavili dobar razgovor. Nismo obećali da ćemo pobediti. Obećali smo da ćemo dati sve od sebe, da ćemo igarti bez straha, bez pritiska – dodao je Portugalac.

Murinjo nije mogao da odoli, a da ne poruči nešto i svojim kritičarima.

Idem za London i ako sutra pada kiša, ja sam kriv. Ako ima problema u pregovorima oko Bregzita, i za to sam ja kriv… Ima previše zla u nečemu što bi trebalo da bude lepo. Nosim se sa tim, ali sa tugom. Ja sam veliki momak i mogu da se izborim s tim – rekao je Murinjo.

Odgovor navijača Junajteda posle prvih 20 minuta utakmice s Njukaslom nije ostao neprimećen.

Na poluvremenu smo gubili sa 2:0, a navijači su bili veličanstveni – rekao je Morinjo.

Na pitanje novinara o njegovoj budućnosti, Morinjo je odgovorio:

Dali su mi ugovor do jula 2020. godine. Nisam uperio pištolj u njih, dali su mi taj ugovor jer su želeli da mi ga daju.