ZVEZDA SE VRAĆA NA “MESTO ZLOČINA”: Da li će CRVENO-BELI dobiti priliku da poraze Napoli u slavnom BARIJU?

Predsednik kluba Aurelio De Laurentis potvrdio je da Napoli želi da "premesti" domaćinstvo.

Crvena zvezda
fkcrvenazvezda.com

Italijanski Napoli podneo je zahtev Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) da utakmice u Ligi šampiona kao domaćin igra u Bariju.

Predsednik kluba Aurelio De Laurentis potvrdio je da Napoli želi da “premesti” domaćinstvo iz Napulja i na stadionu Sveti Nikola u Bariju dočeka Pari Sen Žermen, Liverpul i Crvenu zvezdu zbog spora sa gradskim vlastima.

Ovo je noćna mora, negativna tačka i smanjuje naš međunarodni standard da imamo stadion. Rekao sam “dosta je bilo”, ne želim više da kreiram kontroverze, izgradićemo stadion. Biće nam potrebno dve godine, ali posle niko neće moći ništa da nam kaže – rekao je De Laurentis za Korijere delo Sport.

Grad traži od kluba da izmiri navodna dugovanja održavanja stadiona podno Vezuvom, a Laurentis da mu prodaju zemlju na kome je San Paolo.

Tražio sam od UEFA autorizaciju da utakmice u Ligi šampiona igramo u Bariju. Platio sam iz svog džepa da 1.000 Napolitanaca dođe na stadion Sveti Nikola – dodaje kontroverzni funkcioner.

Ukoliko se izmesti domaćinstvo Napolija, Crvena zvezda bi se vratila na mesto najvećeg uspeha u istoriji kluba kada je pre 27 godina postala prvak Evrope pobedom nad Marseljom u Bariju.

Gostovanje crveno-belih u Italiji na programu je 28. novembra.loading...