Fudbaler sa Kosova dao gol, pa PROVOCIRAO SRBE! “Pozivam sve Albance da isto urade” (VIDEO)

Albion Rahmani ponovo je došao u centar pažnje. Kosovski fudbaler je postigao novi gol za Rapid iz Bukurešta, sada za pobedu nad Klužom, i proslavio ga u stilu Džerdana Šaćirija i Granita Džake.

Printscreen

Pokazao je znak orla, stari albanski simbol, promovisan od švajcarskih reprezentativaca albanskih korena na Mundijalima u Rusiji i Kataru protiv naše reprezentacije kao velika provokacija.

– Ja sam s Kosova i albanske krvi. Slaviću znakom orla kada god je to moguće, želim da ohrabrim Albance da urade isto – rekao je Rahmani posle utakmice.

Bio je to njegov šesti gol u sezoni na samo četiri meča, pored dve asistencije i isplatila se investicija Rapida, iako je imao problema da dođe u Rumuniju zbog pasoša.

Rumuni mu branili transfer Rahmaniju

Krajem jula se povela priča da će propasti transfer Rahmanija u Rapid, već dogovoren za 700.000 evra iz Balkanija. Razlog je bio taj da nije mogao da uđe u Rumuniju, jer naše komšije ne priznaju lažnu državu Kosovo.

S obzirom da Rahmani ima samo pasoš tzv. Kosova, Rumuni, već osvedočeni prijatelji Srbije, naišao je prvobitno na rampu, ali je u međuvremenu rešen problem tako što je verovatno dobio specijalnu dozvolu. Možda i kroz srpski pasoš, kao što se spekulisalo tada.

Rahmani je prošle sezone na 50 utakmica za Balkani postigao čak 30 golova, posle čega je bilo logično da potpiše za veći klub.