Fudbaleri koji su mogli da postignu više: Tihi heroji koji nikada nisu napravili veliki transfer (FOTO+VIDEO)

Legenda Udinezea Antonio Di Natale nedavno je napunio 37 godina i istinski je junak ovog kluba. Uprkos tome, nikada nije zaigrao u nekom 'velikom' klubu. Portal Dnevno.rs je zato sastavio listu napadača poput ovog Italijana koji nikada nisu zabeležili transfer u bogatiji klub, klub koji bi ih odveo ka trofejima i medaljama oko vrata.

Legenda Udinezea Antonio Di Natale nedavno je napunio 37 godina. Italijan je istinski junak koji je tokom karijere zabeležio više od 600 nastupa i postigao blizu 300 pogodaka. Uprkos tome, nikada nije zaigrao u nekom ”velikom” klubu.

Obožavaju ga zbog načina na koji postiže golove i pritom ostaje u Udinezeu uprkos velikom kvalitetu. Malo je igrača kao Di Natale koji pokazuju lojalnost klubu, a još je manje onih koji ostaju u vrhu u svojoj profesiji iako ne nastupaju za neki od moćnih giganata na Starom kontinentu.

Portal Dnevno.rs je zato sastavio listu napadača poput ovog Italijana koji nikada nisu zabeležili transfer u bogatiji klub, klub koji bi ih odveo ka trofejima i medaljama oko vrata.

Pol Gaskoin

U karijeri je osvojio jedan FA Kup i dva škotska prvenstva sa Rendžersom što, priznaćete, i nije puno za igrača koji je bio jedan od najtalentovanijih u svojoj generaciji. Bio je pravi čarobnjak sa loptom.

Ipak, javlja se osećaj da je mogao da uradi mnogo više i da je bez problema bio na putu da postane jedan od najboljih ikada. Posle sezone 1987/88. kada je Gaskoin pomogao Njukaslu da prvenstvo okonča kao osmi i osvoji nagradu za najboljeg mladog igrača, rekao je Aleksu Fergusonu da bi rado došao u Junajted koji je završio kao drugi.

Kada se legendarni stručnjak vratio sa odmora saznao je da je Gaskoin potpisao ugovor sa Totenhemom. Posle toga je nastupao i za Lacio u Italiji, ali nikada nije uspeo da sa nekim klubom napravi neki veći uspeh.

Fotka iz novembra 2007. godine (Wikipedia)

Met Le Tisije

Igrač sredine terena Sautemptona sa neverovatnim njuhom za gol odigrao je preko 450 utakmica za klub i postigao 161 pogodak u ligi, što ga čini drugim najboljim strelcem te ekipe. Poput Gaskoina, ostaće upamćen po sjajnim tehničkim sposobnostima i načinu na koji je uspevao da ni iz čega napravi nešto.

Tokom karijere bilo mu je nuđeno da se preseli u Mančester junajted, Čelzi, Totenhem i neke inostrane klubove, ali je on sve odbijao i ostao u Sautemptonu.

Smatra se da je on jedan od najpotcenjenijih fudbalera pošto je za nacionalni tim Engleske nastupao tek osam puta. Iako ga navijači „Svetaca” nikada neće zaboraviti, čini se da je mogao da bude čak i veći.

Džej-Džej Okoča

Za Nigerijca se smatra da je najbolji igrač koji nikada nije osvojio nagradu za Najboljeg fudbalera Afrike.

Iako su i njegova stopala stvarala magiju, on je tokom karijere osvojio iznenađujuće mali broj trofeja. Jeste on svojevremeno prešao u Pari sen Žermen, ali tada klub sa „Parka Prinčeva” nije bio smatran za silu ni u Francuskoj. Tamo je osvojio pomalo zaboravljeni Intertoto kup.

Sa svojim nesumnjivim talentom mogao je da postane jedan od najboljih afričkih fudbalera svih vremena, ali izgleda da nije bilo suđeno.

Foto: Twitter/IAmOkocha

Hoakin

Za njega možete da kažete šta poželite, ali on je svojevremeno bio jedan od najopasnijih krilnih napadača na svetu. U Primeri je nastupio skoro 400 puta, dok je dres Španije obukao skoro 50 puta. Ipak, nikada nije igrao u nekom većem klubu.

Valensija jeste zaradila na njemu, ali je tokom boravka na „Mestalji” taj klub osvojio samo Kup Kralja.

Alan Širer

On je još jedan od fudbalera koji u vama može izazvati bes zbog karijere koju je mogao da ima. Neverovatno je da čovek koji je u Premijer ligi postigao 260 golova, više od bilo koga drugog, ima samo jednu titulu. To se nekako ne uklapa, ali je tako. Širer je jedan od najboljih napadača u istoriji ostvrskog fudbala, ali njegov kabinet sa trofejima zvrji patetično prazan.

Naravno, sve je moglo da bude drugačije. Pre nego što se preselio u Blekburn, gde je i osvojio svoju jedinu titulu, Ser Aleks Ferguson ga je ”proganjao” da se preseli u Mančester junajted. Klub sa „Old Traforda” potom je nastavio da pokazuje interesovanje za njega, ali je on naposletku potpisao za Njukasl. Razumljivo je da je izabrao da igra u svom rodnom gradu, ali mogao je osvoji mnogo toga više u karijeri.

Antonio Di Natale

Ovaj čovek je samo jedan od dvojice fudbalera koji uspeo da bude strelac 20 i više golova u četiri odvojene sezone Serije A. Drugi je Omar Gabrijel Batistuta. Di Natale je sigurno među najboljim finišerima na „Čizmi”, ali u karijeri nije uspeo da se domogne nekog trofeja.

Njegova priča o tome kako se oseća dok igra za Udineze ne može a da ne nabaci osmeh na lice. On je čak odbio i Juventus, ali i unosnu ponudu iz Kine.

Jednostavno, neke stvari novac ne može da kupi!

 Foto: Beta

 

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta sporta pratite na našoj Facebook stranici – SportDnevno.rs, kao i na Twitteru @Sport_Dnevno_rs.