Fudbalski SEKS SKANDALI: Maloletnice, prostitutke, izdaje i prevare (FOTO)

Hapšenje Adama Džonsona zbog navodne veze sa maloletnom devojkom samo je poslednji u nizu sličnih incidenata u svetu fudbala. Slavni i uspešni sportisti koji usput zarađuju i ogromne sume novca, često podležu iskušenjima koji prate takav status. U centru afera koje su procurele u javnost su i fudbalski velikani poput Franka Riberija, Karima Benzeme, Ronalda, Džona Terija ili Rajana Gigsa.

Prošle sedmice, engleski mediji su objavili vest da je fudbaler Sanderlenda Adam Džonson uhapšen zbog seksualnih odnosa sa 15-godišnjom devojkom.

 

Povremeni engleski reprezentativac, koji je na vrhuncu karijere bio pre par godina kada je nastupao za Mančester siti, priveden je u policijsku stanicu okruga Duram na severoistoku Engleske. Nakon ispitivanja i plaćene kaucije, 27-godišnji krilni igrač pušten je kući.

Iako Džonson još uvek nije osuđen, njegova reputacija je ozbiljno ugrožena. Ukoliko ga na kraju sud proglasi krivim, fubdaler „Crnih mački“ mogao bi ozbiljno da odgovara, a maksimalna propisana zatvorska kazna za ovo delo je 14 godina. Za ceo slučaj se navodno saznalo kada se devojčica pohvalila društvu tako što je na društvene mreže postavila fotografije sa Džonsonom. Kada je to video njen otac, odmah se obratio policiji.

Maloletna devojka bila je u centru još jednog fudbalskog skandala kada su se u fokusu medija iz pogrešnih razloga našli francuski reprezentativci Frank Riberi i Karim Benzema.

Uoči Mundijala u Južnoj Africi, objavljeno je da je duo zvezda „galskih petlova“ dve godine pre toga platio za seks devojci alžirskog porekla, Zahiji Dehar. Iako prostitucija u Francuskoj nije krivično delo, ona jeste kažnjiva ako su osobe kojima se plaća maloletne. Kako se ispostavilo, Zahija Dehar, koja je profitirala od pažnje medija i u međuvremenu postala i dizajnerka rublja, je u to vreme imala samo 17 godina.

Naknadno, Riberi I Benzema su ipak izbegli kaznu, jer je istraga utvrila da oni nisu znali da je Dehar maloletna.

Još jedan slavni fudbaler sa sličnim mukama je i Ronaldo Luis Nazario da Lima. Popularni „Zuba“, nekadašnji član originalnih „Galaktikosa“, našao se u krajnje neprijatnoj situaciji aprila 2008. godine.

 

Foto: www.fifa.com

U trenutku kada je nastupao u rodnom Brazilu, legendarni napadač poželeo je da se provede na neuobičajen način. Iako je tada imao verenicu, Ronaldo je posle izaska u diskoteku krenuo u motel sa ni mane ni više nego tri prostitutke. Kada je vesela družina stigla u motel, Ronalda je čekalo izenađenje jer se ispustavilo da su u pitanju zapravo tri transvestita. Zatim je došlo do velike svađe jer je jedna od tri „prijateljice noći“ pokušala da od fudbalera iznudi veću svotu novca preteći da će o svemu obavestiti medije.

Zbog velike buke i svađe pozvana je policija i nakon toga se sve pročulo, a slavni fudbaler je umesto novca platio mrljom koja mu je ozbiljno poljuljala reputaciju. Ronaldo je kasnije pravdao svoje ponašanje činjenicom da je „upao u depresiju posle operacije kolena“.

Izdali me prijatelji, izdao me brat

Ponekad priče o privatnim životima fudbalera podsećaju na prave sapunice zbog velikog broja prevara i izdaja. Prva među ovakvim aferama je argentinski ljubavni trougao Maksija Lopeza, njegove tadašnje supruge Vande Nare i Maura Ikardija. Veliki skadal izbio je kada se saznalo da je slavna argentinska manekenka i TV voditeljka prevarila supruga sa devet godina mlađim Ikardijem. U to vreme, obojica Argentinskih napadača nastupali su u Sampdoriji. 

 

Vanda Nara (foto: beta)

Nakon što je istina isplivala, Lopez se razveo od Nare koja je potom ozvaničila vezu sa mlađim ljubavnikom. Stariji fudbaler koji sada igra za Torino je verovatno bio dodatno povređen naknadnim vestima. Kao da je hteo da mu natrlja so na ranu, Ikardi se prošle godine pohavlio novim tetovažama likova Maksijeve i Vandine dece koja sada žive sa njim i Lopezovom bivšom ženom.

Još jedan primer izneverenog prijateljstva dolazi iz Engleske, samo što je malo drastičniji jer se radi o nekadašnjim najboljim prijateljima. Reč je naravno o Džonu Teriju i Vejnu Bridžu koji su nekada zajedno nastupali za Čelzi. Kapiten „plavaca“, koji je svojevremeno u izboru jednog britanskog lista proglašen za „tatu godine“ navodno je imao aferu sa Bridžovom devojkom, Vanesom Peronsel.

Iako ove tvrdnje nikada nisu dokazane, a Peronsel ih negira do dan-danas, odnos nekada najboljih drugova je trajno narušen. To se moglo videti po detaljima pre početka meča Čelzija i Mančester sitija, za koji je tada nastupao Bridž.

Tada je defanzivac Sitija odbio da se rukuje sa nekadašnjim prijateljem, čime je samo dodatno podgrejao priče o navodnoj aferi. Teriju je zbog svega nakratko bila i oduzeta kapitenska trka „Gordog albiona“. 

Poslenji skandal je još više odjeknuo i to iz više razloga. Prvi od njih je što je glavni akter bio Rajan Gigs koji je do tada imao reputaciju odmerenog i povučenog profesionalca koji nikada nije izazivao pažnju nefudbalskim ponašanjem.

Ipak, sazalo se da je ova slika samo fasada, a da je istina mnogo zlokobnija. Ispostavilo se da je naoko uzorni Gigs imao aferu sa ni manje ni više nego suprugom svojeg rođenog brata Rodrija. Što je još gore, ta veza je trajala skoro deceniju, a Rodri je o njoj saznao tek kada mu je tašta donela tabloid koji je preno priču.

Manje poznati od braće Gigs je tek nedavno prvi put govorio o svemu i tada je naglasio kako mu se brat, koji je sad asistent Luja van Gala, čak nije ni izvinio. Nakon svega, Rodri i Nataša Gigs su se razveli. Sa druge strane, Rajanova supruga Stejsi je (ne)iznenađujuće oprostila mužu i njih dvoje su i dalje u braku.