Fudbalski zemljotres: Crvena zvezda i Vojvodina bez evropskih takmičenja naredne sezone?

Generalni sekretar FK Novi Pazar Redžep Korać izjavio je da Crvena zvezda i Vojvodina neće igrati u Evropi naredne godine.

Priča o derbiju 14. kola Jelen Superlige između Novog Pazara i Partizana neočekivano je u prvi plan izbacila pitanje učešća srpskih klubova u evropskim kvalifikacijama.

Govoreći o važnosti duela sa Partizanom generalni sekretar FK Novi Pazar Redžep Korać rekao je da tri boda u nedeljnom duelu obezbeđuju Novopazarcima prelazak na poziciju koja vodi u Evropu.

– Utakmica sa Partizanom je veoma značajna za naš klub iz razloga što se mi borimo za Evropu i ovi bodovi su nam jako bitni. Bukvalno sa ova tri boda mi se selimo u sam vrh tabele i to nam pruža priliku da se domognemo Evrope – objasnio je Korać.

Problem je u tome što se Novi Pazar trenutno nalazi na šestoj poziciji na tabeli sa 20 osvojenih bodova što znači da klub iz Raške oblasti nikako ne bi mogao na drugo ili treće mesto na tabeli ukoliko savlada Partizan.

U najboljem slučaju Novi Pazar može da se domogne četvrte pozicije ali Redžep Korać smatra da bi i to bilo dovoljno za plasman u Evropu jer Zvezda i Vojvodina neće moći u kvalifikacije za evropska takmičenja!

– Koliko sam danas saznao, sledeće godine ni Vojvodina ni Crvena zvezde neće imati priliku da zbog finansijskih problema igraju u Evropi – izjavio je Korać za lokalnu televiziju, pišu Sportske.net.

To da se Crvena zvezda i Vojvodina, baš kao i Partizan nalaze u teškoj finansijskoj situaciji nije novost, ali tvrdnja čelnika Novog Pazara kako gore pomenuti klubovi neće igrati u Evropi svakako jeste.

Zvezda je zbog kršenja finansijskog fer-pleja suspendovana od strane UEFA uoči početka tekuće sezone pa su Partizan i Čukarički profitirali pošto su crno-beli nastupili u kvalifikacijama za LŠ, a “Brđani” u kvalifikacijama za LE.