Furiozna Jeca rutinski savladala Šveđanku, Janković – Larson 6:1, 6:0

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala US opena, pošto je deklasirala Johanu Larson iz Švedske sa 6:1, 6:0.

Najava i tok meča:

Jankovićeva se sa Šveđankom do sada sastala samo dva puta, oba puta prošle godine i nijednom nije izgubila. Na Australijan openu je slavila sa 6:2, 6:2, dok je na turniru u Nirnbergu bilo 6:2, 6:0 za srpsku teniserku.

Johana ima 26 godina, trenutno se nalazi na 96. poziciji WTA rang liste, a do sada u karijeri nije osvojila niti jednu titulu.

Pobednica ovog duela u narednom kolu sastaće se sa boljom iz meča Anđelika Kerber – Belinda Benčić.

Prvi set: Jelena Janković – Johana Larson 6:1

Meč je otvorila Jelena Janković, koja je prva servirala. Dva poena, dva vinera. Jankovićeva ošto započinje borbu za narednu fazu i sa 40:0 osvaja prvi gem. Sveđanka je loše započela igru prilikom svog servisa, pravila je dosta grešaka, a srpkinja je umela to da iskoristi i lako stigla do prvog brejka – 2:0.

Borbena je bila Johana u trećem gemu, pokušavala je da vrati brejk, ali odlična Jelena nije to dozvolila – 3:0. Veoma loš meč za Šveđanku, koja nije imala rešenje za furioznu Jelenu. Srpska teniserka držala je sve konce u svojim rukama – 5:0. Konačno je Johana Larson uspela da osvoji gem, iako je ta borba dugo trajala, Jeca je čekala da na svoj servis osvoji prvi set za 24 minuta – 6:1.

Drugi set: Jelena Janković – Johana Larson 6:0

Ovaj set započela je Šveđanka. Nekoliko puta je spašavala gem loptu, a Jelena je bila u prilici da na početku drugog seta stigne do brejka i tu šansu je iskoristila. Odmah je i potvrđen brejk za 2:0. Iako rezultat ne govori tako, Jelena se ‘malo’ namučila u naredna tri gema, uspela je oba da osvoji, ali Šveđanka se borila i pokušavala da vrati brejk, međutim njena igra nije bila na dovoljno visokom nivou da bi uspela da parira danas izvrsnoj Jeleni – 5:0. Do kraja nije bilo nikakvih problema, pa je Jankovićeva rutinski došla do trijumfa.