Furnije uputio kritike: Ibrahimović vređa sve sudije u ligi, ne treba padati na njegove provokacije

Trener Liona Iber Furnije kritikovao je danas fudbalera Pari Sen Žermena Zlatana Ibrahimovića, rekavši da Šveđanin ima ružnu naviku - da tokom utakmica vređa sudije na engleskom ili italijanskom jeziku.

Lider francuskog šampionata Lion u nedelju od 21 čas igra na svom terenu protiv Pari Sen Žermena, a ako pariski tim pobedi preuzeće prvo mesto na tabeli. Utakmicu će suditi Klemen Tarpin, a Furnije je rekao da sudija mora dobro da se pripremi za taj duel.

– Osoba koja će doživeti najviše provokacija je gospodin Tarpin, kao i sve sudije u ligi koje vređa ova osoba (Ibrahimović). Pojedine sudije ne govore dva-tri strana jezika pa ne razumeju. Na neki način dobro je govoriti engleski ili italijanski jezik, ako želiš da vređaš sudije – rekao je Furnije.

Ibrahimović je tokom karijere igrao u Italiji, Španiji, Holandiji i Švedskoj i osvajao je titule sa Juventusom, Interom, Milanom, Ajaksom i sada sa Pari Sen Žermenom.

Furnije je upozorio igrače da ostanu mirni i da poštuju sudije.

– Ne želim provokacije (mog tima). Ne želim da vređamo sudije. Nadam se da će se moji igrači setiti da ne padnu na Zlatanove provokacije – rekao je Furnije.

Utakmicu će propustiti najbolji strelac Liona Aleksandr Lakazet zbog povrede tetive, kao i Milan Biševac, koji je zbog teške povrede kolena završio sezonu.