Gaćinović: Ne smemo da upadnemo u euforiju, imamo kvalitet za najveća dela

Mijat Gaćinović
fss.rs

Omladinski reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović rekao je danas da je cilj nacionale selekcije za fudbalere do 20 godina plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

 

– Moramo da budemo veoma oprezni i da ne upadnemo u euforiju, koja nikako nije dobra. Naš prvenstveni cilj je da prođemo grupu, a ona je izuzetno teška, možda i najteža na prvenstvu. Dosta ljudi u Srbiji priča o finalu, tituli, ali ja dobro znam koliko je to teško, jer sam bio deo ekipe koja je osvojila zlato u Litvaniji – rekao je Gaćinović, a prenosi Fudbalski savez Srbije.

– Ova generacija ima kvalitet za najveća dela, ali trebaće nam mnogo sreće, koncentracije… – dodao je on.

Omladinsku reprezentaciju Srbije od 31. maja očekuje Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, a Gaćinović je rekao da je san svakog igrača da bude učesnik Mundijala.

– Ovo je najveći događaj za našu generaciju, ponosni smo i privilegovani što smo na Novom Zelandu, što smo prva generacija koja će predstavljati Srbiju. Oduševljen sam organizacijom takmičenja, uživam u svakom danu, vreme brzo prolazi, jer pored treninga imamo i druge zanimljive aktivnosti. Vidi se da su FIFA i savez domaćin odlično pripremili ovaj veliki događaj – kazao je on.

 

Srbija će prvi meč na Svetskom prvenstvu odigrati u nedelju u 6.00 po srednjeevropskom vremenu protiv Urugvaja.

– Bila je to prava provera, baš kakva nam je trebala uoči početka takmičenja. Pokazali smo da nam forma ide uzlaznom putanjom, a imamo dovoljno vremena da sve dovedemo na idealan nivo do utakmice sa Urugvajem – rekao je Gaćinović.

Selektor je na poslednjoj proveri Srbije pred Mundijal protiv SAD Gaćinovića, koji inače igra centralnog ofanzivnog veznog igrača, isprobao po desnom boku.

– Priznajem da sam se iznenadio kad sam video za koju se strategiju opredelio selektor, jer to nikada ranije nisam igrao, ali kako vreme odmiče sve mi se više sviđa taj sistem. Naročito smo opasni u završnici, ostaje nam dosta prostora i siguran sam da će protivniku biti teško da se odbrani kad budemo jurišali sa svih strana – rekao je on.

Srbija se na prvenstvu sveta na Novom Zelandu, pored Urugvaja, u Grupi D nalazi sa selekcijama Malija i Meksika.