Gagić otvorio dušu: Zalepljena mi je etiketa izdajice, a ginuo sam za Partizan! Čak sam i Zvezdu odbio

Bivši košarkaš Partizana Đorđe Gagić izjavio je da crno-bele nije napustio zbog novca, već da je bio nezadovoljan statusom u klubu.

Gagić je pre nekoliko dana raskinuo ugovor sa Partizanom i odlučio da karijeru nastavi u turskom Gacijantepu. Njegova odluka je šokirala crno-bele.

– Uz svu zahvalnost na pruženoj šansi, ti koji me nazivaju izdajnikom prvo bi trebalo da znaju pod kojim okolnostima je moja porodica došla u Beograd 1995. iz Hrvatske. Moji ugovori nisu bili teški milione. Imam porodicu i čast i zbog toga sam svoj posao odrađivao maksimalno profesionalno do poslednjeg treninga. I to svi koji me napadaju znaju. Zbog Partizana i lojalnosti sam prošlog leta rizikovao sve, od reprezentativca sam postao marginalac sa malom minutažom. Posle finala plej-ofa sam imao sjajne ponude, ali sam ih odbio, iako sam i tada bio prisutan kada se u Pioniru isključivala struja i kada se znalo da ulazimo u neizvesnost. Umesto izvinjena dobio sam etiketu izdajnika. Opraštanjem dugova Partizanu pokazao sam svoj odnos prema klub ne želeći da otežavam situaciju. Neću da ih tužim – rekao je Gagić za “Blic” i nastavio:

– Jedini razlog zbog koga sam doneo ovakvu odluku jeste moje nezadovoljstvo ulogom u timu, nikako novac. Smatram da sam zaslužio veću minutažu, da nisam igrač za klupu.

On je istakao da ga je pogodilo saopštenje Partizana u kojem je nazvan izdajnikom.

– Zalepljena mi je etiketa izdajice, a ginuo sam za Partizan. Osećao sam se jako loše. Svašta se pisalo o meni… Prvi sam igrač koji je nazvan izdajnikom samo zato što je odlučio da ode iz kluba, iako nisam imao nijednu ponudu prilikom zahteva za raskid ugovora – dodao je on.

Gagić je priznao da je imao ponudu da pređe u Crvenu zvezdu Telekom.

– Zvezda me je želela u prelaznom roku. Finansijski, ponuda je bila odlična, ali o njoj ni u jednom trenutku nisam razmišljao. Odbio sam je bez da sam pitao Duška Vujoševića ili bilo koga drugog. Ne bih to nikad uradio, na prvom mestu zbog sebe, a onda i zbog saigrača. Inače, nisam više prepoznao atmosferu “svi za jednog, jedan za sve”, jer nismo svi bili isti, niti smo tako tretirani. I poruka Pavlovića na društvenim mrežama me je baš slomila, ali između nas ne postoji problem. Čuli smo se posle toga i sve je u redu. I svi ostali igrači su mi pružili podršku, i njima i klubu želim sve najbolje – rekao je Gagić.